Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 28

Nuo 2000-ųjų „Volvo“ automobiliuose sužeidimų tikimybė sumažėjo 50 procentų

„Volvo“ seniai žinomi kaip vieni saugiausių automobilių pasaulyje. Keletas pastarųjų saugumo testų tai tik įrodė.
„Volvo V40“ turės pėsčiuosius apsaugančią oro pagalvę
„Volvo V40“ turės pėsčiuosius apsaugančią oro pagalvę / Gamintojo nuotr.

„Volvo“ turi ne tik didelę saugumo bazę, kurioje atlieka saugumo sistemų bandymus, tačiau sukaupė ir daug duomenų iš realių gyvenimiškų situacijų. Jie atkreipė dėmesį ne tik į rezultatus, gaunamus bandymų metu, tačiau ir tai, kaip automobiliai deformuojami realiose situacijose. Visa tai leido sumažinti sužalojimų tikimybę perpus. Bet ne tik tai įrodo „Volvo“ automobilių saugumą.

Neseniai Amerikoje draudimo įmonės paskelbė, kad dėka naujausių „Volvo“ automobiliuose naudojamų technologijų, patekimo į avariją tikimybė pastaruoju metu sumažėjo 22 proc. Viena pagrindinių priežasčių – automatinė stabdžių sistema, kai įvairūs automobilio priekyje sumontuoti jutikliai stebi aplinką ir, atsiradus netikėtai kliūčiai kelyje, automobilis stabdomas.

Šiuo metu kaip saugiausią Amerikoje parduodamą automobilį draudikai įvardina „Volvo S60“ automobilį. Tuo tarpu saugumo testų rezultatai suteikė aukščiausią įvertinimą „Volvo C30“, S80, S60, XC-60 ir XC-90 modeliams.

„Volvo“ ir toliau gerina saugumą įdiegdami naujas saugumo sistemas. Paskutinės „Volvo“ pristatytos saugumo sistemos leidžia išvengti susidūrimo su kitu automobiliu, taip pat išvengti ir į kelią išbėgusių gyvūnų. Iki šiol joks kitas automobilių gamintojas nepristatė jokios, kuri leistų išvengti susidūrimo su gyvūnais.

Paskutiniu įrodymu, kaip „Volvo“ stengiasi gerinti saugumą, gali būti V40 modelis. Šis automobilis turi išorės oro pagalvę, kuri išsiskleidžia automobiliui susidūrus su pėsčiuoju. Taip pat šis automobilis turi sistemą, kuri stebi pėsčiuosius ir automatiškai stabdo automobilį arba perspėja vairuotoją, jeigu pastebimas pavojus. Ne veltui šio gamintojo šūkis: „Volvo“ – gyvenimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius