Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 17

Oficialu: Dienos šviesą išvydo penktos kartos BMW M5

Šią savaitę sportinių automobilių gerbėjams visame pasaulyje pristatytas naujas penktos kartos BMW M5 sedanas. Gamintojų teigimu, šis prestižinių automobilių klasės atstovas leis mėgautis adrenalino suteikiančiu sportiniu vairavimu ir taip pajusti naujojo modelio išskirtines galimybes.
2012 m. BMW M5
2012 m. BMW M5 / Gamintojo nuotr.

Prieš daugiau nei 25 metus pripažinimą pelnęs pirmosios kartos BMW M5 tęsia tradiciją ir vėl patvirtina savo pranašumą visame prestižinių sportinių automobilių segmente.  

Naująjį galiniais ratais varomą BMW M5 modelį koncernas „BMW Group“ pristato su visiškai nauju galingu 4,4 l darbinio tūrio 560 AG V8 varikliu su M TwinPower Turbo komplektacija, turinčia Twin Scroll turbokompresorių, High Precision degalų įpurškimo sistemą ir vožtuvų valdymo mechanizmą Valvetronic. Didžiausias šio prabangaus „sportininko” išvystomas greitis yra 250 km/val., 100 km/val. greitį jis pasiekia per 4,4 s, o 200 km/val. – per 13 s.

Numatoma BMW M5 kaina Lietuvoje - 360 tūkst. litųNuo savo pirmtakų naujasis keturių durų penkiavietis M serijos modelis skiriasi tuo, jog gali pasigirti puikiai suderintu automobilio galingumu ir ekonomiškumu. EfficientDynamics technologijos, Auto Start-Stop funkcijos ir septynių pavarų M dvigubos sankabos pavarų dėžės Drivelogic dėka šio automobilio vidutinės degalų sąnaudos tesiekia 9,9 l/100 km arba yra 30 proc. mažesnės nei anksčiau.

Gamintojų teigimu, sportiškos linijos ir automobilio dinamiškumą pabrėžianti BMW M5 išvaizda, vien tik pažiūrėjus į šį automobilį, leidžia numanyti jo galimybes ir po variklio dangčių slypinčią jėgą. Tuo tarpu automobilio vidus, kaip ir būdinga M klasės BMW automobiliams, pasižymi kokybe, modernumu ir sportiškumu, kurį ypatingai pabrėžia patogios sportinės sėdynės ir į vairuotoją orientuota pagrindinė valdymo konsolė.  

Standartinėje BMW M5 komplektacijoje taip pat gausu patogumą ir saugumą užtikrinančios įrangos, kuri savo pažangumu, pasak gamintojų, lenkia kitus šio segmento atstovus. Naujajame BMW M5 yra specialus prieš akis esantis M ekranas, prie posūkių prisitaikatys priekiniai ksenono žibintai, tolimųjų šviesų asistentas, pėsčiuosius atpažįstanti BMW naktinio matymo sistema, persirikiavimo įspėjimo sistema, automobilio perimetrą rodanti sistema, kuri padeda išvengti kliūčių, greičio ribojimo informacija, internetas, prieiga išmaniesiems telefonams ir muzikos grotuvams ir kt.

Oficialios BMW atstovės Lietuvoje UAB „Krasta auto” pardavimų ir rinkodaros vadovės Rasos Klimavičiūtės teigimu, naująjį BMW M5 galima užsisakyti jau dabar, tačiau pirmieji automobiliai Lietuvą pasieks šių metų spalio mėnesį. Numatoma automobilio kaina Lietuvoje - 360 tūkst. litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius