Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 05

Pagamintas Amerikoje, bet meksikietiškai aštrus „Chevrolet Corvette Stingray“

Septintos kartos „Corvette“ ir trečios kartos „Stingray“ – „Chevrolet Corvette Stingray“. Neeilinių gabumų vunderkindas buvo pristatytas prieš porą mėnesių savo gimtinėje Detroite, o Europoje šis modelis pirmąkart pasirodė Ženevos automobilių parodoje.
„Chevrolet Corvette Stingray“
„Chevrolet Corvette Stingray“ / Mato Buzelio nuotr.

Labiausiai į akis krenta „Corvette Stingray“ galiniai žibintai. Vietoj anksčiau ilgą laiką karaliavusių buvusių apvalių, pasirinktas agresyvesnis stilius ir galiniai žibintai pasidarė kampuoti, lygiagretainio formos. 

Gamintojas demonstruoja ir radikaliai atnaujintą saloną. Patekus į senesnio C6 modelio vidų, dažnas atsidūsdavo su nusivylimo kartėliu – gal žigulio pavadinimo jis ir nevertas, tačiau iki tos pačios klasės automobilių trūko kaip iki Mėnulio. Dabar salonas – gražus, neperkrautas, turintis netgi ekraną ir daugiau mažiau suprantamas jo funkcijas. 

„Chevrolet“ teigia, kad kuriant naująjį „Corvette“, jie panaudojo daug geresnės kokybės medžiagas, įskaitant ir anglies pluoštą, aliuminį, odą. Sėdynių konstrukcija suprojektuota iš magnio – tai jas paverčia gerokai lengvesnėmis.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Chevrolet Corvette Stingray
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Chevrolet Corvette Stingray“

Dietos rezultatas yra stulbinantis. Nežinoma, kiek sveria naujasis „Corvette“, tačiau jo svorio pasiskirstymas tarp ašių yra visiškai lygus – 50/50. 

6,2 litro LT1 V8 agregatu su „Active Fuel Management“ technologija išvysto 450 AG bei 610 Nm. Tiek turintys „Corvette Stingray“ taps ekonomiškiausiais modeliais savo istorijoje – šimtui kilometrų kelio jie pareikalaus tik 9,0 litrų degalų. Žinoma, tai gamintojų pasakos, tačiau ir Viktoro pažadais juk buvo kas tikėjo.

Kitas įdomus dalykas – pasirinkimas. „Corvette Stingray“ galima komplektuoti su septynių laipsnių automatine arba mechanine (!) pavarų dėže. Europos superautomobilių pirkėjai baigia išlepti su automatinėmis, o štai amerikiečiai vis dažniau į greitus automobiliu talpina mechanines transmisijas. Puikiausias to pavyzdys – naujausias BMW M5, kurį Europoje galima nusipirkti tik su automatine pavarų dėže. Spėkite, kokios gi pavarų dėžės jam siūlomos JAV?

„Chevrolet Corvette Stingray“ gatvėse (jeigu gyvenate JAV) turėtumėte pamatyti jau artimiausią rudenį. Maždaug tuo metu turėtų pasirodyti ir galingiausia „Corvette“ versija, visų superautomobilių siaubas – ZR1. Lauksim naujo rekordo Niurburgringe.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Chevrolet Corvette Stingray
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Chevrolet Corvette Stingray“

Beje, aukštos rezoliucijos nuotraukų galite rasti ir jas parsisiųsti GAZAS.LT „Facebook“ paskytoje paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius