-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 06

Patvirtinta! „Jaguar“ pradės C-X75 gamybą

Gera naujiena greitų sportinių automobilių gerbėjams. „Jaguar“ bosai uždegė žalią šviesą koncepciniam C-X75. Tikriausiai nedaugelis tikėjo, jog „Jaguar“ pradės gaminti šį superautomobilį po to, kai jis buvo pristatytas Paryžiaus automobilių parodoje. Ši diena jau ne už kalnų.
„Jaguar C-X75“ bus gaminamas!
„Jaguar C-X75“ bus gaminamas! / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 „Jaguar“

Tiesa, „Jaguar“ greičiausiai atsisakys reaktyvinių variklių ir galbūt montuos kiek kuklesnį 2 litrų darbinio tūrio turbobenzininį agregatą, kuriam į pagalbą bus sumontuotos keturios elektrinės jėgainės. Nėra tikslių duomenų, tačiau bendra jų galia turėtų siekti apie 800 AG. Kadangi dar koncepciniame modelyje sumontuoti varikliai bendrai sudėjus išvysto 778 AG ir įspūdingą 1600 Nm sukimo momentą. Kėbulas bus gaminamas iš aliuminio, bendras automobilio svoris turėtų būti apie 1350 kg.

Apytikriais duomenimis remiantis C-X75 tūrėtų įspūdingą masės ir galios santykį. Vienai arklio galiai tektų traukti tik 1,687 kilogramo. Toks galios ir masės santykis leistų lengvasvoriui britui nuo 0 iki 100km/h greitį pasiekti per 3 su trupučiu sekundės. Didžiausiais greitis turėtų siekti per 320 km/h. Tai tikrai įspūdingi skaičiai automobiliui, kuris stebins savo C02 emisijomis. Žadama, jog šios bus apie 100g/km.

Kaip ir reikėjo tikėtis, yra ir tamsioji šio automobilio pusė. Automobilis kainuos nepadoriai daug, t.y. nuo 700 tūkst. iki 900 tūkst. svarų sterlingų. Tai nemaža suma už šį futuristinį automobilį žinant, jog už panašią pinigų sumą galima įsigyti „Bugatti Veyron“. Kiek daug automobilis skirsis nuo koncepcinio modelio ir dabartinių „Jaguar“ pažadų turėtume išvysti jau netolimoje ateityje, tačiau tampa aišku, jog britai ruošia rimtą atsaką vokiečiams besiruošiantiems „Porsche 918 Spyder“ gamybai.

VIDEO: Westover Group | Jaguar C-X75 in Dorset Reveal Film

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius