Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 12

Penki dalykai, kurių vairuotojai sulauks iš „iPhone 5“

Naujasis „iPhone“ pasirodys jau visai netrukus. Nors patvirtintų duomenų kaip ir nėra, kai kurie dalykai apie jį jau žinomi. Kaip tai paveiks telefonus automobilyje naudojančius vairuotojus?
„Apple“
„Apple“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nauja jungtis

Automobilių gamintojai stengiasi įtikti savo klientams, kurie naudojasi įvairiais papildomais prietaisais, kurie nėra integruoti. Vienas jų, tai „iPod“ grotuvai, kuriems gamintojai montuoja specialias jungtis. Tačiau „iPod“ ir naujojo „iPhone“ jungtys skiriasi, todėl norintys prijungti savo telefoną, turės pirkti jungties adaptorių. Problemos kaip ir nėra, bet tai jau papildomi rūpesčiai ir išlaidos. Tai mums nepatinka.

Naujas ausinių kištukas

Naujasis „iPhone“ turės 3,5 mm ausinių jungtį. Tokią naudoja visi gamintojai. Todėl nekils problemų prijungti kokias tik norite ausines ar laisvų rankų įrangą. Tai gerai. Tačiau vienas dalykas nepatinka. Ausinių jungtis bus montuojama ne telefono viršuje, bet apačioje. Taigi, tie kurie naudosis savo telefonu automobilyje ir laikys jį telefono dėkle, turės problemų, nes ištraukti arba įdėti kištuką nebus taip paprasta. Tai mums nepatinka.

Naujas dydis

Ankstesnis „iPhone 4S“ turėjo 3,5 colio ekraną. Tuo tarpu naujasis, kiek didesnį – 4 colių. Tai padės vairuotojams geriau matyti ekraną, taip pat telefonas taps rimtesniu navigacijos sistemų konkurentu. Telefonas tapo kiek plonesnis nei pirmtakas ir kiek aukštesnis. Tai mums patinka. Telefonas tapo paprastesnis vairuotojų naudojimui.

Nauja operacinė sistema

„iOS 6“ operacinė sistema turės keletą dalykų, kurie tikrai patiks vairuotojams. Naujasis „iPhone“ turės integruotą „Google Maps“ programą, taip pat ir navigacinę sistemą. Anksčiau tai reikėjo parsisiųsti papildomai. Taip pat vairuotojams turėtų patikti ir telefono valdymo balsu sistema. Ji leis ne tik patogiau skambinti, tačiau galės ir garsu skaityti žinutes. Tai mums patinka.

Nauja kamera

Nors kol kas dar nieko oficialiai nežinoma, bet kalbama, kad „iPhone 5“ turės kur kas geresnę kamerą. Tai leis kokybiškiau fiksuoti savo kelionę. Tai turėtų patikti vairuotojams, kurie nenori pirkti eismo registratoriaus. Ir mums tai patinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius