Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 13

Per dieną Lietuvoje bandoma užregistruoti po 2 vogtus automobilius

Vogtas automobilis neskleidžia jokio blogo kvapo. Atvirkščiai, jo pardavėjas gudriai merkia akį ir siūlo tokį smulkutį sąmokslą, saldų mažyti nusikaltimą prieš valstybę, neva, naudingą abiem pusėms – ir pirkėjui, ir pardavėjui.
Automobiliai
Automobiliai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Fifty-fifty“: vienas nesumoka pelno mokesčio valstybei, kitam nubraukiami keli šimtai ar tūkstančiai nuo suderėtos automobilio kainos. Pirkimo-pardavimo sutartis dedama į šalį ir einama registruoti mašinos, neva pirktos tiesiai iš ponaičio Maiklo, žinoma, ne Korleonės. Vėliau saldžialiežuvis pardavėjas išgaruoja, o valstybei rodyta špyga kišenėje išlenda pačiam pirkėjui prieš nosį! Po pusmečio iš verslo atostogų Las Vegase grįžęs Maiklas pasigenda savo padėvėtos mašinos. Štai tuomet nieko neįtariantį automobilio savininką Lietuvoje ima sukti teisingumo karuselė. Tai, deja, ne ištrauka iš kriminalinio romano.

Vien per pirmą šių metų savaitę Lietuvoje buvo bandyta užregistruoti 12 įtartinų transporto priemonių, tai du automobiliai per dieną. Šie skaičiai tokie pat įspūdingi buvo ir praėjusiais, ir 2008 metais.

Pirkėjai klaidingai mano, kad oficialiai įregistruodami automobilį Lietuvoje, arba pirkdami jau naudotą šalyje mašiną yra apsaugoti nuo galimų problemų.

Ką daryti, kad naujas automobilis netaptų akmeniu po kaklu, apie tai – sekmadienį 17 val. LNK laidoje „Ne vienas kelyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius