Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 09 25

„Peugeot BB1“ koncepcija miestui

Pastaruoju metu nebestebina net ir pačios drąsiausios automobilių gamintojų koncepcijos. Įdomu kokios smalsuolių reakcijos sulauks šių metų rugsėjo mėn. vykusioje Frankfurto (Vokietija) tarptautinėje automobilių parodoje pristatytas „Peugeot BB1”.
„Peugeot BB1“ koncepcija miestui
„Peugeot BB1“ koncepcija miestui / Gamintojo nuotr.
Nors automobiliuko ilgis siekia vos 2,5 m, tačiau juo gali keliauti keturi keleiviai. Žvelgiant į koncepciją iš išorės, susidaro įspūdis, jog ji savo priekine kėbulo dalimi susidūrė su vilkiku. Galbūt tokia nuomonė – tai tik per ilgą laiką susiformavusių nuostatų kaip turi atrodyti tradicinis automobilis padarinys, o prancūzai šį kartą kurti kažką visiškai naujo. BB1 turi du elektros variklius, sumontuotus prie galinių ratų. Bendra koncepcijos galia siekia 15 kW (20 AG), o 31 km/h pasiekiamas per 2,8 s. Dviejų pilnai įkrautų ličio jonų baterijų pagalba bus galima įveikti 121 km atstumą. Prancūzų kūrinio apsisukimo spindulys yra lygus 3,5 m. Įprastus šoninius veidrodėlius pakeitė vaizdo kameros. Ant automobilio stogo puikuojasi specialūs elementai, saulės energiją perduodantys BB1 salono vėdinimo sistemai. Mažylis sveria mažiau nei 600 kg, o jo kėbulas pagamintas iš anglies pluošto. Pabandykime sukurti tariamą situaciją: mieste, kuriame gyvename, pilnai išvystyta infrastruktūra elektromobilių įkrovimui, o mes didžiąją savo kelionės laiko dalį praleidžiame būtent miesto spustyse. Ar tokiu atveju nevertėtų pagalvoti apie elektromobilio alternatyvą ir didžiuosius, mūsų šalyje itin mėgiamus, sedanus parduoti kaimyninėms šalims? Kol kas visi pamąstymai ir liks tik pamąstymais, o gamintojai galbūt kol kas vartotojus tik paruošia morališkai, suteikdami jiems laiko suvokti kokie pokyčiai jų laukia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius