-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 04

Pirmosios oficialios BMW M5 nuotraukos

Nepavykus nuslėpti naujojo M5 nuotraukų, BMW kitą dieną oficialiai pristatė „Concept M5“ automobilį, kuris yra šiek tiek užmaskuota serijinės gamybos M5 versija.
„BMW Concept M5“
„BMW Concept M5“ / Gamintojo nuotr.

Kaip rašėme vakar, nuotraukose matomas M5 yra 99 proc. tikras. Nuo versijos masinei gamybai skirsis gal žibintai, ratlankiai ir kelios kitos smulkmenos. Bet neabejokite, tai, ką matote nuotraukose, yra vienas laukiamiausių sedanų pasaulyje šiuo metu.

BMW šį 5-os serijos kėbulą vadina F10 kodiniu pavadinimu. M5 modifikacija nuo paprastų dyzelinių ir benzininių 5-os serijos modelių skiriasi platesnėmis ratų arkomis ir kitokiais priekiniais bei galiniais buferiais. Kol gamintojas nepatvirtino, mes nežinome, ar kai kurioms kėbulo dalims buvo naudojami lengvi produktai – anglies pluošto variklio dangtis ar aliuminio durys ir pan.

Gaila, kad koncepcija yra tamsintais langais. Taigi apie saloną žinome tiek, kiek ir apie variklį – nedaug. Nebus jis labai skirtingas nuo paprastos penkiukės, tačiau turėtų turėti sportiškesnes sėdynes, vairą ir pavarų perjungimo svirtis. Gal dar kažką daugiau.

Štai, ką žinome apie motorą:  V8, 4,4 litro, dvi turbinos, 580 ar daugiau AG, nepaprastai daug sukimo momento. Ekspertai spėja, kad tikslui sumažinti CO2 emisijas bus naudojama start/stop sistema.

Tikriems M fanams geros naujienos bus specialus aktyvus galinis diferencialas. Jis sukimo momentą paskirstys tam ratui, kuris turės geriausią sukibimą su kelio danga.

Pasak BMW, jie kūrė šį automobilį „nuo nulio“, taigi visos praeitos kartos M5 problemos turėtų būti išspręstos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius