-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 28

„Porsche 911 GT3 RS“ su nauju keturių litrų varikliu

Gandais apipintas, karščiausias „Porsche 911“ serijos automobilis GT3 RS debiutavo su nauju varikliu – keturių litrų atmosferiniu net 500 AG pasiekiančiu varikliu.
„Porsche 911 GT3 RS 4.0“
„Porsche 911 GT3 RS 4.0“ / Gamintojo nuotr.

Kalbant apie būtent šį 911 modelį reikia kalbėti apie variklį. Visa kita jau matyta ir gerai pažįstama – tai jau užsirekomendavęs automobilis. O jo variklis – jam naujas. 500 AG pasiekiantis motoras yra galingiausias į 911 montuojamas atmosferinis variklis (be turbinų ar turbokompresorių). Šiai galiai pasiekti buvo paimtas GT3 RSR lenktyninio modelio variklis, jo stūmokliai išlieti iš tvirtesnio metalo.

Geras sportinis automobilis turi būti lengvas. Šis receptas žinomas visiems, taip pat ir „Porsche“. Jie šiam GT3 RS modeliui panaudojo geriausius lengvinimo sprendimus. Vairuotojui ir keleiviui skirtos anglies pluošto sėdynės, priekyje naudojami iš tos pačios medžiagos pagaminti sparnai. Net salono kilimėliai pagaminti lengvesni.

Vienintelis pavarų dėžės pasirinkimas – šešių laipsnių mechaninė. Bazinė šio automobilio spalva – balta. Visas spoilerių ir kitų aerodinaminių elementų bendras darbas sukuria papildomus 200 kg prispaudžiamosios galios.

Geras būdas lyginti automobilių greitį yra vienas Niurburgringo ratas. 911 GT3 RS 4.0 jį įveikia per 7 min. 27 sek. Vienas geriausių serijinės gamybos automobilių rezultatų.

„Porsche“ tikisi, kad pirkėjai gražiai išsirikiuos į 600 pirkėjų eilę ir sumokės prašomus 185 tūkst. JAV dolerių. Tokios jų sąlygos. „Leave it or take it“ filosofija.

Bet palaukite, kiek galima kurti šio 911 modelio interpretacijų? Gal jau metas naujam 911!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius