Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 10 10

„Porsche“ su naujuoju visureigiu „Macan“ ketina pakartoti „Cayenne“ sėkmę

„Porsche“ kompanija kai kuriems išrinktiesiems didžiųjų portalų arba žurnalų apie automobilius žurnalistams pasiūlė išbandyti „Macan“ modelius. Vokiečiai taip pat pasidalino ir naujomis nuotraukomis bei informacija apie šiuos visureigius.
„Porsche Macan“
„Porsche Macan“ / „Porsche“ nuotr.

Teigiama, kad gamintojas su kiek mažesniu už „Cayenne“ visureigiu ketina prisivilioti daugiau naujų klientų, t.y. žmonių, kurie dar nėra turėję „Porsche“ automobilio.

Nors ir šis, tik sportiškus automobilis anksčiau gaminęs koncernas nusprendė judėti masinės gamybos link, vokiečiai akcentuoja, kad prioritetų sąrašo viršuje išliko tos pačios „Porsche“ vertybės: rafinuotumas, sportiškumas ir prabanga.

Porsche nuotr./Porsche Macan
„Porsche“ nuotr./„Porsche Macan“

„Macan“ bus surenkami ant „Volkswagen“ grupės sukurto platformos, kuri taip pat naudojama ir „Audi Q5“ visureigiuose. Visgi, „Porsche“ inžinieriai atliko tam tikras, būtinas operacijas: sumontavo nuosavą visų varančiųjų ratų važiuoklę, pneumatinės pakabos elementus, kuriuos bus galima valdyti sėdint prie vairo. Už papildomą kainą „Macan“ savininkai gaus ir galinį riboto praslydimo diferencialą.

Trejus metus tobulinti visureigiai gaus tris skirtingus variklius. „Diesel S“ versijose bus montuojamos 3,0 V6 jėgainės su 254 AG ir 580 Nm, „Macan S“ modeliuose – 3,0 litrų V6 benzininiai motorai su mechaniniais kompresoriais (335 AG ir 460 Nm), o galingiausiuose „Macan Turbo“ bus montuojami 3,6 litro V6 varikliai, generuojantys 400 AG.

Galia šiuose modeliuose į visus varančiuosius ratus bus perduodama per šešių laipsnių mechanines arba 7 laipsnių automatines (DSG) transmisijas.

Porsche nuotr./Porsche Macan
„Porsche“ nuotr./„Porsche Macan“

Kiek vėliau, įsibėgėjus 2014-iesiems metams gamintojas pristatys ir silpnesnius modelius su 2,0 litrų benzininiais varikliais. „Auto Bild“ duomenimis, jie generuos 233 AG. 2015-aisiais gamą papildys ir versijos su 2,0 litrų dyzeliniais motorais, kurių pajėgumas sieks 204 AG.

Vien per praėjusius metus „Porsche“ pardavė net 77,8 tūkst. „Cayenne“ modelių. Ne paslaptis, kad būtent šis visureigis smarkiai pataisė gamintojo finansinę padėtį, todėl vokiečiai ir naujajame „Macan“ mato daug potencialo.

Gamintojas naujausią savo kūrinį turėtų pristatyti lapkričio 22 – gruodžio 1 dienomis vyksiančioje Los Andželo automobilių parodoje. Vokiečių spauda teigia, kad Europoje baziniai „Macan“ kainuos nuo 45 tūkst. eurų (apie 154,7 tūkst. Lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius