Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 11

Prabangiai sportiškas ar sportiškai prabangus? Jokio skirtumo, tai tiesiog stulbinantis „Mercedes-Benz“ S klasės kupė

„Mercedes-Benz“ moka nustebinti įvairiais aspektais ir tai pasireiškia praktiškai kiekvienoje didesnėje automobilių parodoje, vokiečiams pristačius konceptą ar serijinį modelį, prie kurio iškart rikiuojasi eilė norinčių pakeisti savo „Facebook“ profilio paveikslėlį. Frankfurte jie sugebėjo nustebinti dar kartą su naujuoju S klasės kupė.
„Mercedes-Benz“ S klasės kupė konceptas
„Mercedes-Benz“ S klasės kupė konceptas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip prabangių automobilių gamintojas garsėjantis „Mercedes-Benz“ kurį laiką neturėjo S klasę atitinkančio kupė – daugiau nei dvidešimt metų po šia raide slėpėsi tik sedanai. Na, slėpsis ir dabar, kadangi pristatytas čia – tik konceptas ir nėra aišku ar jis taps serijiniu automobiliu.

Kad ir kaip bebūtų, „Mercedes-Benz“ jį sukūrė ir pristatė taip, tarsi jis kažkada turėtų išvažiuoti pro gamyklos vartus. Ne kiekvienas konceptas turi variklį, o šiame sumontuoas 4,6 l darbinio tūrio V8, išvystantis 449 AG ir 700 Nm. Jeigu šis modelis taps realybe gatvėje, galime beveik neabejoti, kad sulauksime ir galingesnės versijos.

Dauguma kitų ypatybių S klasės kupė mažai skiriasi nuo sedano. Tai yra netgi labai geras ženklas – reprezentacinių sedanų klasės lyderio komfortą sutalpinti į kupė automobilį sugebėtų ne kiekvienas rumunas.

Didesnis skirtumas nuo sedano – trijų stipinų sportiškiau atrodantis vairas ir laikrodis su galimybė rodyti valandas kitose laiko juostose. Velnias žino kam to reikia, tad galima tikėtis, jog tokia funkcija iki serijinės gamybos nenueis.  

VIDEO: Frankfurto automobilių paroda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius