Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 27

Pristatyta „Audi A7 Sportback“ (nuotraukos)

Pirmadienį po ilgo laukimo „Audi“ oficialiai pristatė naujausią savo modelį „Audi A7 Sportback“. Automobilis sukurtas remiantis platforma, kuri 2011 metais bus naudojama ir modeliui A6. Dėl pirkėjų naujokas rinkoje varžysis su kitais vokiečiais – BMW 5 GT ir „Mercedes–Benz CLS“.
„Audi A7 Sportback“
„Audi A7 Sportback“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 „Audi A7“

„Audi“ teigia, kad naujasis modelis suderins trijų skirtingų modelių bruožus: kupė automobilio eleganciją, sedano komfortą ir universalo patogumą. Sportiškam charakteriui pabrėžti gale sumontuotas nuo greičio išsiskleidžiantis oro aptakas.

Nuo 2009 metais Detroito automobilių parodoje pristatyto koncepcinio modelio serijinei gamybai parengtas modelis skiriasi nežymiai. Didesni žibintai gale ir priekyje, didesni galinio matymo veidrodėliai ir šiek tiek žemiškesnis interjeras.

Gamintojo nuotr./„Audi A7 Sportback“
Gamintojo nuotr./„Audi A7 Sportback“

„Audi A7 Sportback“ yra 4,97 m ilgio, 1,91 m pločio ir tik 1,42 m aukščio. Bagažinėje tilps 535 l krovinio, o nulenkus sėdynes – 1 390.

Po šio automobilio variklio dangčiu rasime jau gerai žinomus „Audi“ variklius. Du benzininius ir du dyzelinius. Visi varikliai naudoja tiesioginio degalų įpurškimo, stabdžių energijos rekuperacijos ir STAR/STOP sistemas.

Benzininis atmosferinis 2,8 l FSI variklis pasiekia 204 AG ir 280 Nm sukimo momentą. Iki šimto „A7 Sportback“ su šiuo varikliu įsibėgėja per 8,3 sek. ir pasiekia 235 km/val. maksimalų greitį. Degaslų sąnaudos – 8 l/100 km.

Galingiausias variklis bus 3 l TFSI agregatas su turbina. Jis pasieks 300 AG ir automobiliui iki šimto kilometrų per valandą leis įsibėgėti per 5,6 sek. Maksimalus greitis apribotas elektronikos ties 250 km/val. Degalų sąnaudos vos 0,2 l didesnės nei beveik 100 AG silpnesnio FSI variklio – 8,2 l/100 km.

Dyzeliniai varikliai iš tiesų yra vienas ir tas pats V6 3 l tūrio TDI variklis, siūlomas skirtingo galingumo. Galingesnis išvysto 245 AG, 500 Nm sukimo momentą ir suvartoja 6 l/100 km. Jis bus montuojamas tik į visų keturių varomųjų ratų  modelius su „Quattro“ sistema.

Silpnesnis dyzelinis variklis išvysto 204 AG, iki šimto įsibėgėja per 8,1 sek. ir suvartoja viso labo 5,3 l degalų šimtui kilometrų.

Gamintojo nuotr./„Audi A7 Sportback“
Gamintojo nuotr./„Audi A7 Sportback“

„Audi“ modelių gamoje „A7 Sportback“, kaip ir sufleruoja modelio skaičius, įsiterps tarp A6 ir A8. Apie galimus RS7 ar S7 modelio variantus gamintojas neužsimena.

„Audi A7 Sportback“ kainos Europoje prasidės nuo 178 000 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius