-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 08 23

„Puritalia 427“ – itališka „Shelby Cobra“ interpretacija

Tai ką matome nuotraukoje, tikrų tikriausia itališka „Shelby Cobra“ interpretacija. Šio automobilio kūrėjai įkvėpimo sėmėsi būtent iš amerikietiškojo pavyzdžio.
Puritalia 427
Puritalia 427 / Gamintojo nuotr.

Kaip teigia „Puritalia“ atstovai, jie ėmėsi šio projekto, nes pastebėjo skylę rinkoje. Šiuo metu tiesiog nėra galingų ir egzotinių rodsterių. Būtent vienu iš geriausių šios klasės atstovų ir yra laikomas „Shelby Cobra“. Todėl nenuostabu, kad italai nori pagaminti kažką bent kiek panašaus. Tačiau tai buvo rimtas išbandymas dizaineriams, nes jiems reikėjo sukryžminti amerikietišką brutalumą ir itališką eleganciją. Teko sukurti šiuolaikinę „Shelby Cobra“ interpretaciją su itališku prieskoniu.

O dabar apie skaičius. Tai tikrai galingas automobilis. Po variklio dangčiu jis turi 5,0 l V8 variklį su kompresoriumi. Rezultatas – daugiau nei 600 arklio galių. Taip pat galima rinktis versiją be kompresoriaus. Tuomet variklis pasiekia 450 arklio galių. Džiugina ir šio automobilio svoris, kuris yra tik vos daugiau nei viena tona, o jis paskirstytas santykiu 50:50. Geriau sustoti padės „Brembo“ stabdžių sistema.

Automobiliui uždegta žalia šviesa būti gaminamam. Visi patikrintai atlikti ir automobiliui leista riedėti viešo naudojimo keliais. Tik tiek, kad pro gamyklos vartus žadama išleisti viso labo 100 „Puritalia 427“ automobilių. Kadangi kiekvienas automobilis bus gaminamas individualiai, apie konkrečią kainą gamintojas nekalba. Kas tikrai norės, tas sužinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius