2010 01 22

Rudenį pasirodys keturiais ratais varomas „MINI Countryman“ (nuotraukos)

Šį rudenį „BMW Group“ koncernas rinkai ruošiasi pristatyti naujausią „MINI Countryman“ modelį, kuris bus priskiriamas krosouverių segmentui. Gamintojų teigimu, kiek didesnis keturiais ratais varomas MINI modelis ypatingai turėtų patikti vairavimo kokybę vertinantiems šio ženklo mylėtojams.
„MINI Countryman“
„MINI Countryman“ / Gamintojų nuotr.

Svarbiausia „MINI Countryman“ naujovė, keturių ratų varoma sistema, gamintojų teigimu, suteiks dar didesnį vairavimo malonumą bet kokiame kelyje net ir pačiomis ekstremaliausiomis sąlygomis.

MINI naujokas iš savo šeimos narių taip pat išsiskirs ir didesne salono erdve, kurią suformuoti padeda keturios durys, didesni langai ir nauja stogo forma. Standartinėje komplektacijoje „MINI Countryman“ turės keturias patogias sėdimas vietas, tačiau be papildomo mokesčio bus galima rinktis ir trijų vietų galinę sėdynę. Taip pat, prireikus, galinės sėdynės galės būti lengvai stumdomos ir taip bagažinės talpa padidinama nuo 350 iki 1170 litrų.

Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje, naująjį „MINI Countryman“ bus galima įsigyti jau šių metų rudenį.

Pirkėjai „MINI Countryman“ galės rinktis iš trijų benzininių ir dviejų dyzelių variklių, kaip ir visi „BMW Group“ automobilių varikliai atitinkančių EU5 ir ULEV II standartus. Pasirenkamų variklių galingumas vyraus nuo 90 iki 184 AG. Gamintojų teigimu, vienas geriausių „MINI Cooper S Countryman“ 1,6 l 184 AG keturių cilindrų benzininis variklis išsiskirs geriausiu automobilio galios ir kuro sąnaudų santykiu šiame segmente. Vidutinės jo kuro sąnaudos sieks 6,3 l/100km, o CO2 emisija – 146 g/km.

Standartinis „MINI Countryman“ bus siūlomas su šešių pavarų dėže, kurią norint bus galima pakeisti į šešių pavarų automatinę su „Steptronic“ sistema.

Naujasis „MINI Countryman“ nustebins ne tik naujomis galimybėmis, bet ir naujais vidaus bei išorės dizaino elementais, kurie tik sustiprins išskirtinį MINI stilių. Naujasis modelis turės kitokią stogo liniją, naujas radiatoriaus groteles, didelius priekinius žibintus, integruotus į variklio dangtį, ryškesnius posūkio signalų apvadus, platesnes ratų arkas ir stilizuotus galinius žibintus.

Gamintojų teigimu, galimybė „MINI Countryman“ pasirinkti salono apmušalų ir automoblio spalvą kiekvienam vairuotojui leis susikurti savo MINI pagal individualų skonį.

Pasak oficialaus BMW atstovo Lietuvoje „Krasta auto“ vadovės Astos Bagdonavičienės, Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje, naująjį „MINI Countryman” bus galima įsigyti jau šių metų rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius