-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 03 19

Slovėnai nestabdo: antrasis „Tushek“ superautomobilis turės 700 AG

Tikriausiai girdėjote apie tokią Slovėnijos superautomobilių kompaniją „Tushek“. Jie praeitais metais pristatė pirmąjį šioje šalyje surinktą superautomobilį – „Renovatio 500“. Panašu, kad slovėnai nutarė nukelti koją nuo stabdžio ir į priekį judėti pilnu pajėgumu – jie paskelbė apie naują savo kozirį – „Forego T700“.
„Tushek Forego 700“
„Tushek Forego 700“ / Gamintojo nuotr.

„Renovatio 500“ nebuvo sąmonę atimantis stebuklas – po šio automobilio variklio dangčiu buvo montuojamas „Audi RS4“ motoras su 444 AG, sukantis galinius varančiuosius ratus. Įdomu tai, kad net 300 tūkst. eurų (virš 1 mln. Lt) kainuojantį superautomobilį išgyrė ne vienas garsus žurnalistas. Jų teigimu, „Tushek“ vadovavosi kitokia ideologija – jų prioritetų viršuje buvo ne skaičiai, o jausmai, vairavimo malonumas.

Gamintojo nuotr./Tushek Forego 700
Gamintojo nuotr./„Tushek Forego 700“

Tačiau įkvėpti gerų atsiliepimų slovėnai verčia naują puslapį – jie praneša, kad naujasis „Forego T700“ bus itin lengvas bei labai galingas automobilis. Anglies pluošto konstrukcija, sutvirtinta titano detalėmis leis superautomobilio svorį sumažinti iki 1 tonos. Tuo tarpu V8 FSI variklis iš „Audi“, pasak „Tushek“ atstovų, generuos 700 AG. Neblogai, 700 AG tonai – labai didelis parametras. Palyginimui, „Bugatti Veyron Super Sport“ su 1200 AG gali pasigirti 626 AG vienai tonai.

Slovėnijos kompanijos atstovai tvirtina, kad „Forego T700“ bus kuriamas, skiriant kuo daugiau dėmesio automobilio funkcionalumui. Nors ir eskizuose demonstruojamo automobilio priekis primena „McLaren MP4-12C“, tikėtina, kad pirmojo blyno neprisvilinę dizaineriai pasistengs ir ties antruoju bandymu.

Gamintojo nuotr./Tushek Forego 700
Gamintojo nuotr./„Tushek Forego 700“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius