-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 08 03

„Toyota“ atšaukia daugiau nei 800 tūkst. automobilių

Pranešame apie dar vieną atšaukiamų automobilių skaičių. Šį kartą, apie atšaukiamus modelius skelbia „Toyota“.
Toyota RAV4
Toyota RAV4 / Gamintojo nuotr.

Atšaukiama 878 tūkst. „Toyota“ ir „Lexus“ automobilių. Vairuotojai skundžiasi, kad važiuojant dideliu greičiu automobilis netenka kontrolės. Dėl to kalta galinė važiuoklė. Šis atšaukimas liečia Amerikos rinkai skirtus „Toyota RAV4“ ir „Lexus HS 250h“ automobilius. Atšaukiama 760 tūkst. 2006-2010 metais pagamintų „Toyota RAV4“ visureigių ir 18 tūkst. „Lexus HS 250h“, kurie pagaminti 2010-iais.

Taip pat atšaukiama ir 100 tūkst. automobilių, kurie buvo skirti Kanados rinkai. Ten atšaukiama 99 tūkst. „Toyota RAV4“. Tenka pastebėti, kad tai jau ne pirmas toks didelis „Toyota“ atšaukimas.

Kaip teigiama, vairuotojai pradėjo skųstis tuo, kad važiuojant dideliu greičiu, automobilis tiesiog praranda kontrolę. Jau žinoma, kad dėl šio gedimo kilo devynios avarijos ir buvo užfiksuoti trys sužalojimai.

„Toyota“ šiuo atveju kaltina ne gamybos broką, tačiau netinkamai savo darbą atliekančius servisus. Pasak gamintojo, autorizuoti servisai netinkamai atliko galinės važiuoklės remonto darbus, dėl ko ir kilo tokios problemos. Vienaip ar kitaip, gamintojas garantiniam remontui kviečia visus automobilius, kuriems gali kilti šios problemos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius