Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 08 09

„Toyota Land Cruiser“ draugiškesnis gamtai nei šuo, o katės prilygsta „Volkswagen Golf“

Laikykitės – mokslininkai ištyrė, kad šunys gamtą teršia labiau nei dideli visureigiai, o katės ne ką geresnės nei vidutinės klasės hečbekas. Tuoj paaiškinsime, kaip taip gali būti.
Katės teršia tiek pat, kiek Volkswagen Golf
Katės teršia tiek pat, kiek Volkswagen Golf

Taip, gyvūnai ir automobiliai yra geriausi žmogaus draugai. Tačiau vieni draugai gamtą teršia labiau už kitus. Šiuo atveju, gyvūnai yra didesni kenkėjai. Bent jau taip teigia Naujosios Zelandijos mokslininkai, kurie apie tai rašo savo knygoje „Time to Eat the Dog“ („Laikas suvalgyti šunį“). Šioje knygoje jie lygina gyvūnus su įvairiais kasdieniais dalykais, tarp kurių ir vairavimas.

Pasak mokslininkų, vidutiniškai šuo per dieną suvalgo 90 g mėsos ir 156 g grūdų, kurie yra kasdienėj 300 g maisto porcijoj. Visam šiam maistui užauginti per metus reikia 0,84 Ha žemės ploto. Tuo tarpu „Toyota Land Cruiser“ su 4,6 l varikliu vidutiniškai suvartoja energijos, kuriai pagaminti reikia tik 0,41 Ha ploto. Mokslininkai teigia, kad tai nereiškia, jog dideli visureigiai yra gerai, tačiau jiems buvo smalsu, kokią žalą daro gyvūnai, nes iki šiol jie buvo ignoruojami.

Tenka paminėti, kad ir katės nėra daug geresnės už šunis. Paskaičiuota, kad dešimt didžiausią kačių populiaciją turinčių šalių, norėdamos išmaitinti šiuos keturkojus, kasmet turi pagaminti tokį kiekį maisto, kuriam užauginti reikia tokio ploto, kaip visa Naujoji Zelandija. Paskaičiavimai parodė, kad viena katė teršia tiek pat kiek vidutinis „Volkswagen Golf“ automobilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius