Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 09

„Toyota“ Lietuvoje atšauks 2,75 tūkst. automobilių

Vienas didžiausių pasaulyje Japonijos automobilių gamybos koncernas „Toyota“ dėl automobilių kilimėlių ir greičio pedalo defektų Lietuvoje atšauks apie 2,75 tūkst. automobilių.
„Toyota“ logotipas
„Toyota“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visi automobilių „Toyota“, kurie gali turėti defektą, savininkai atstovybių pranešimų sulauks jau šią savaitę. Nesvarbu, ar mašinos gamyklinė garantija jau pasibaigusi, remontas bus atliktas nemokamai, antradienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Į servisus gali kreiptis ir automobilių, atplukdytų iš JAV, savininkai – artimiausiame „Toyota“ servise jie taip pat bus remontuojami nemokamai.

„Jeigu vairuotojai iki šiol nepatyrė jokių su greičio pedalu susijusių automobilio gedimų, tikriausiai to ir nenutiks, nes pranešimų apie šiuos gedimus yra labai nedaug ir jie dažniausiai išryškėjo kur kas anksčiau“, – sakė „Toyota Baltic“ rinkodaros specialistė Reili Kaibald.

Jos teigimu, atšaukiant automobilius „Toyota“ siekiama apsidrausti, nors tik labai maža jų dalis iš tiesų gali sugesti.

„Toyota“ bėdos kilo praėjusių metų lapkritį, kai kompanija pranešė atšaukianti 5,5 mln. automobilių visame pasaulyje dėl vairuotojo pusės kilimėlio defekto. Kilimėlis palįsdavo po akceleratoriaus pedalu ir šis užstrigdavo.

Šių metų sausį „Toyota“ buvo priversta atšaukti dar 4,5 mln. automobilių dėl greičio pedalo defekto. Paaiškėjo, kad pedalas užstrigdavo net tada, kai po vairuotojo kojomis išvis nebūdavo kilimėlio. Aštuonių modelių gamyba ir pardavimas buvo laikinai pristabdyti.

Dėl „Toyota“ bėdų turi ir automobilius „Peugeot“ bei „Citroen“ gaminantis Prancūzijos koncernas PSA. „Toyota Aygo“ identiškus modelius „Citroen C1“ ir „Peugeot 107“ taip pat planuojama atšaukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius