Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 07 26

Tyrimai parodė, kad Amerikos jaunimas vis rečiau nori turėti vairuotojo pažymėjimą

Atlikti tyrimai parodė, kad mažėja jaunų žmonių, kurie nori turėti vairuotojo pažymėjimą. Dėl to kaltinamas internetas.
Vairuotojas
Vairuotojas / Sxc.hu nuotr.

Šių laikų statistiką palyginus su 1983-ųjų skaičiais, matomas akivaizdus jaunų žmonių nenoras turėti vairuotojo pažymėjimą. Pavyzdžiui, prieš 29 metus, 87 procentai 19 metų jaunuolių turėjo vairuotojo pažymėjimą. Tuo tarpu 2008-iais šis skaičius nukrito iki 75, o paskutiniai duomenys, surinkti 2010-iais, nuteikia dar pesimistiškiau. Tik 70 procentų devyniolikmečių Amerikoje turi vairuotojo pažymėjimą.

Ne ką geresnė situacija ir kitose amžiaus grupėse. Tais pačiais 1983-iais 80 procentų aštuoniolikmečių savo kišenėje laikė vairuotojo pažymėjimą. Prieš keturis metus šioje amžiaus grupėje vairavo 65 procentai, o dabar šis skaičius nukrito iki 61 procento. Septyniolikmečiai taip pat negerina rodiklių. 1983-iais 69 procentai sulaukę septyniolikos jau turėjo vairuotojo pažymėjimą. Prieš keturis metus jų užfiksuota tik 50 procentų, o paskutiniai tyrimai parodė dar prastesnį skaičių – 46 procentai.

Visas šis vairuojančio jaunimo mažėjimas paaiškinamas interneto plėtra ir suteikiamomis galimybėmis. Nuo šiol norint bendrauti su draugais nebereikia kažkur vykti, pakanka sėdėti namuose ir naudotis kompiuteriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius