Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 13

Vairuotojai perspėjami dėl padirbtų oro pagalvių

Jungtinėse Amerikos Valstijose įsikūrusi Nacionalinė greitkelių transporto saugumo administracija perspėja vairuotojus, kad jų automobiliuose gali būti sumontuotos nekokybiškos oro pagalvės.
„Mercedes-Benz“ B klasė
„Mercedes-Benz“ B klasė / Gamintojo nuotr.

Vykdant oro pagalvių testus, buvo pastebėta, kad ne visos jos veikia taip, kaip turėtų. Nekokybiškos saugos oro pagalvės gali neišsiskleisti visiškai, arba išsiskleidusios, į vairuotoją ir keleivius paleisti debesį karštų dujų. Šios padirbtos oro pagalvės gali būti sumontuotos į automobilius, kurių remontas buvo atliktas neautorizuotame servise.

Kaip teigiama pranešime, kol kas nėra nukentėjusių dėl šių nekokybiškų saugos oro pagalvių, tačiau vairuotojai perspėjami - jas būtina pakeisti originaliomis. Vairuotojai raginami apsilankyti autorizuotame servise, jeigu turi įtarimą apie jų automobilyje sumontuota nekokybiška produkcija. Kadangi jos gali būti sumontuotos į bet kokios markės ir modelio automobilį, grėsmė iškilusi visiems automobilių vairuotojams, kurių automobiliams buvo keičiamos saugos oro pagalvės.

Blogiausia tai, kad nekokybiškos dalys atrodo identiškos originalioms. Todėl vairuotojai patys negali atskirti, jų saugos oro pagalvė yra kokybiška, ar ne. Vienintelis dalykas, kuris gali padėti tai suprasti, yra žinojimas, ar automobiliui buvo keičiamos oro pagalvės. Jeigu tai įvyko per pastaruosius tris metus, vairuotojai patenka į rizikos grupę.

Nors tikslių duomenų nėra, tačiau spėjama, kad Jungtinėse Amerikos Valstijose važinėja apie 240 tūkst. automobilių, kuriems sumontuotos padirbtos saugos oro pagalvės. Tačiau labiausiai sunerimti turėtų populiariausių automobilių savininkai, kurie vairuoja "Honda Accord", "Toyota Camry" ar "Chevrolet Cruze". Kol kas vyksta tyrimas, kad būtų nustatyti tikrieji padirbtų saugos oro pagalbių mastai.

Dažniausiai tokie automobilių defektai, jų savininkams nieko nekainuoja. Tačiau šį kartą viskas kiek kitaip, nes už nekokybiškas dalis neatsako automobilių gamintojai. Todėl vien tik patikrinti ar automobilyje sumontuota kokybiška oro pagalvė, gali kainuoti nuo 270 iki 550 litų. Tuo tarpu pakeisti, pavyzdžiui, šoninę saugos oro pagalvę, gali kainuoti nuo 2000 iki 2700 litų.

VIDEO: NHTSA Airbag Counterfeit Test | Autoblog


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius