Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 10 11

„Vilnius veža“ įsigijo taksi automobilius, tačiau konkurso baigtis nustebino jo dalyvius

Vilniaus savivaldybės ketinimai nuomoti automobilius ir teikti taksi paslaugas, atrodo, virsta tikrove. 15min.lt skaitytojo atsiųstose nuotraukose aiškiai matosi, kad naujutėlaičiai „Ford C-MAX“ automobiliai jau pažymėti įmonės „Vilnius veža“ lipdukais ir telefono numeriu 1450, kuriuo bus galima išsikviesti municipalinį taksi.
Vilniaus municipalinio taksi automobiliai Vilniaus gatvėse pasirodys kitą savaitę.
Vilniaus municipalinio taksi automobiliai Vilniaus gatvėse pasirodys kitą savaitę. / 15min skaitytojo nuotr.

Rugsėjo 18-ąją Vilniaus rajono savivaldybė paskelbė prašanti Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) leidimo pradėti derybas su dalyviais, kadangi jų pasiūlyta kaina buvo per aukšta. Konkurse dalyvavo dvi įmonės, jų siūlomi automobiliai atitiko keliamus reikalavimus.

Vienos iš konkurso dalyvių, UAB „Patikimi automobiliai“ direktorius Vismantas Baršys neslėpė nuostabos, kad savivaldybė jau įsigijo automobilius. Esą derybos bent jau su jų bendrove tikrai nevyko.

„Kažkokie automobiliai jau yra. Bet gal nepirko, nes pirkti tai turėtų konkurso būdu, o derybos nevyksta, nes joms dar leidimo neduota, kiek žinau. Mūsų įmonė dalyvavo konkurse, mes pasiūlėme šiek tiek mažesnę kainą, negu konkurentai“, – teigė V.Baršys.

Bet ta kaina, anot V.Baršio, netiko savivaldybei, todėl ji ir kreipėsi į VPT dėl leidimo derėtis. „Mūsų niekas neklausė apie jokius papildomus pirkimus ar nuomas, tai mes nelabai ką ir žinome. Gal ir turėjo paklausti, kaip jau dalyvavusių pirkime“, – sakė bendrovė direktorius.

15min.lt skaitytojo nuotr./Naujieji taksi automobiliai jau Vilniuje.
15min.lt skaitytojo nuotr./Naujieji taksi automobiliai jau Vilniuje.

V.Baršys spėjo, kad galbūt buvo paskelbtas kažkoks kitas konkursas ar apklausa ir tokiu būdu įsigyti pirmieji „Vilnius veža“ automobiliai, tačiau tai esą stebina – kam tuomet reikėjo gaišti laiką skelbiant konkursą, derinant sąlygas, jei toks smulkus pirkimas galėjo įvykti dar gegužės mėnesį.

Bendrovė siūlė savivaldybei nuomotis „Volkswagen Touran“ automobilius.

Vilniaus savivaldybė situacijos nekomentuoja. Oficialiai išplatintas tik pranešimas, kad penktadienį prie Vilniaus savivaldybės pagrindinio įėjimo bus pristatyti „Vilnius veža“ taksi automobiliai, kurie kitą savaitę išvažiuos į gatves.

Vilniaus savivaldybė skelbė iš viso norinti išsinuomoti 100 automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius