Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 01

„Volkswagen Bulli“ – koncepcinis vienatūris mikroautobuso kėbulu

Jau 2001 metais VW buvo pristatę „Microbus“ konceptą, panašų į legendinius mikroautobusus „Type 2“, leistus prieš kelias dešimtis metų, tačiau pasikeitus kompanijos „Microbus“ vadovybei jis taip ir neišvydo dienos šviesos.
„Volkswagen Bulli“
„Volkswagen Bulli“ / Gamintojo nuotr.

Praėjus dešimčiai metų, „Volkswagen“ atgaivino šią idėją – „Bulli“ sukurtas, kad pratęstų legendinę prieš keliasdešimt metų leistą mikroautobusų „Type 2“ seriją, neretai vadinamą tiesiog „Microbus“.

„Bulli“ sukurta su elektriniu 113 AG varikliu, kuris, anot „Volkswagen“, visiškai įkrovus bateriją gali nuvažiuoti 298 km. VW taip pat teigia, kad ličio jonų bateriją galima įkrauti vos per valandą – tai, palyginti su kitais elektromobiliais, yra labai geras rezultatas.

Kuriant „Bulli“, buvo laikomasi pagrindinės originaliojo „Microbus“ koncepcijos – erdvus ir patogus salonas buvo privalomas atributas. Net ir senųjų „Microbus“ gerbėjai, pamatę „Bulli“, turėtų pastebėti šio panašumą su legendiniu VW mikroautobusu.

Tokias „Bulli“ funkcijas, kaip kad navigacija, garso aparatūra ir t. t., bus galima valdyti standartinėje kompektacijoje būsiančiu „iPad“ įrenginiu. VW daug investavo į garso aparatūrą automobilyje – ji, kaip teigiama, bus pakankamai galinga, kad stovint daugiabučio kieme pažadintų daugumą gyventojų.

Tačiau vienas dalykas kol kas neaiškus – ar „Bulli“ išvys automobilių pardavėjų salonus ir miestų gatves. Kol kas „Volkswagen“ neskelbia kainos ir kitų aktualių dalykų, tačiau savo pranešime užsiminė, kad jeigu šis modelis ir bus parduodamas, tai ne anksčiau kaip 2014 metais.

VIDEO: Volkswagen Bulli Bus Concept | 2011 Geneva Auto Show | Edmunds.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius