Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 26

„Volkswagen Formula XL1“ – vieno litro koncepcija

„Volkswagen“ inžinieriai žengė dar vieną žingsnį gamybai parengto automobilio, vartojančio mažiau nei litrą degalų, link. Tai „Formula XL1“ konceptas.
„Volkswagen Formula XL1“ – vieno litro koncepcija
„Volkswagen Formula XL1“ – vieno litro koncepcija / Gamintojo nuotr,

Po lengvu ir itin aerodinamišku kėbulu slepiasi dviejų cilindrų TDI variklis, elektrinis motoras, ličio jonų akumuliatoriai ir septynių pavarų dviejų sankabų automatinė dėžė. Visi šie elementai sudetinti ir automobilio degalų sąnaudos yra pasiutusiai mažos – vos 0,9 l/100 km.

Svarbu paminėti, kad šiame automobilyje nėra nė vieno įrenginio, kurio „Volkswagen“ negalėtų pagaminti jau dabar. Gal tik elektrinė dalis verta išsamesnės peržiūros prieš gaminant serijinį modelį. „XL1“ sumontuoti akumuliatoriai gali būti įkraunami iš buitinio elektros tinklo.

„Formula XL1“ premjera suplanuota jau šią savaitę Kataro automobilių parodoje. Nors atrodo labai futuristiškai, įdėmiai apžiūrėję nuotraukas mūsų galerijoje pastebėkite, kad jis yra pagamintas gana paprastai ir parengtį jį konvejeriui nebūtų labai sudėtinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius