Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 10 20

„Volkswagen“ planuoja kurti septynvietį SUV klasės automobilį

Apie tokius planus „Volkswagen“ pirmą kartą prabilo dar 2008-iais, tačiau iki šiol nieko daugiau ir negirdėjome. Bet Paryžiaus automobilių parodos metu apie šiuos planus buvo prabilta vėl.
„Volkswagen Beetle“
„Volkswagen Beetle“ / Andriaus Lauciaus nuotr.

Labai tikėtina, kad naujasis septynvietis SUV klasės automobilis bus skirtas Jungtinių Amerikos Valstijų rinkai. Skelbiama, kad naujasis modelis turėtų būti didesnis už „Tiguan“ ir bus gaminamas kaip visiškai naujas automobilis. Beje, „Volkswagen“ tikina, kad naujasis modelis labiau skirtas septyniems keleiviams nei važiavimui bekele.

Visiškai tikėtina, kad naujasis modelis bus kuriamas naudojant JAV rinkai skirto „Passat“ platformą. Todėl būsimasis septynvietis automobilis gali labiau priminti krosoverį nei SUV. Tačiau tai dar ne visos naujienos. „Volkswagen“ planuoja gaminti ir mažesnį už „Tiguan“ SUV klasės automobilį. Jis taip pat būtų skirtas labiau JAV rinkai. Tikriausiai tai būtų automobilis, kuris savo dydžiu ir koncepcija būtų panašus į „Nissan Juke“.

Nauji modeliai – tai plėtros planas, kuris turėtų padėti „Volkswagen“ koncernui tapti didžiausiu automobilių gamintoju jau 2018-iais. Vokiečiai nori aplenkti iki šiol didžiausius konkurentus „Toyota“ ir „General Motors“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius