-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 03

„Volvo“ ir „Vattenfall“ hibridui prireiks dyzelio arba elektros

„Volvo“, kartu su Švedijos kompanija „Vattenfall“, ruošia hibridą, pareikalausiantį dyzelio arba elektros energijos. Tikimasi, jog bendro projekto rezultatas rinkoje pasirodys 2012 m.
„Volvo“ ir „Vattenfall“ hibridui prireiks dyzelio arba elektros
„Volvo“ ir „Vattenfall“ hibridui prireiks dyzelio arba elektros / Gamintojo nuotr.
Partnerystė tarp švedų bendrovių prasidėjo prieš dvejus metus kai buvo atliekamas tyrimas bandant išsiaiškinti hibrido sukūrimo galimybes. Kompanijos siekia, jog iš elektros lizdo pakraunamo automobilio atsiradimas rinkoje turėtų ne tik teigiamai įtakoti aplinkos apsaugą, bet darbo vietų atsiradimą naujoje infrastruktūroje. „Volvo“ ir „Vattenfall“ tikisi, jog ateities modelis turės ličio jonų elementus, įkraunamus iš 220 V elektros lizdo per maždaug 5 val. Taip pat baterijų įkrovimui bus naudojama stabdymo metu sukuriama energija. Anot „Volvo“ atstovų, naujasis automobilis turėtų patenkinti vartotojų, kasdien įveikiančių trumpus atstumus, poreikius. Bus siekiama, jog naudojant tik elektros energiją, būtų galima įveikti 50 km atstumą. Taip pat „Volvo“ pasiūlys ir ekonomišką dyzelinį variklį. Kol kas bendro projekto autoriai yra paruošę tris „Volvo V70“ parodomuosius automobilius – „Vattenfall“ siekia sukurti greičiausiai ir efektyviausius elementus įkraunančią sistemą, o „Volvo“ tiria vartotojų įpročius bei poreikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius