Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 07

Ženeva 2012. „Hyundai Veloster Turbo“ atkeliauja į Europą

Ko reikia bet kuriai muzikos grupei? Patrauklumo, pavadinimo, kokybiškos komandos ir dar begalės smulkesnių dalykų, tačiau svarbiausias atributas (šiuo metu, atrodo, neypač) yra vokalisto balsas.
„Hyundai Veloster Turbo“
„Hyundai Veloster Turbo“ / Andriaus Lauciaus nuotr.

Panašiai ir su automobiliais – modelis gali būti stulbinamai gražus, gerai išreklamuotas, turėti puikią pakabą ir būti kokybiškai surinktas, tačiau be vieno dalyko nė iš vietos. Be variklio.

Būtent taip ligšiol buvo ir su „Hyundai Veloster“ – prieš kelis mėnesius GAZAS.LT bandė šį neeilinės išvaizdos hečbeką ir išgyrė praktiškai visus jo atributus. Išskyrus vieną – variklį, kuris buvo tiesiog silpnas.

Bet jau praėjusių metų gale pasigirdo žinių, kad „Veloster“ nebus kaip „69 danguje“ – jis turės gerą variklį. Prieš kiek daugiau nei mėnesį vykusioje Detroito automobilių parodoje žodžiai tapo kūnu – buvo pristatytas „Hyundai Veloster Turbo“.

1,6 l T-GDI variklis, patalpintas į šį mažąjį agresorių, padarė „Veloster“ automobilių čihuahua – jis dabar ne tik piktas, gražus, nedidelis, bet ir greitas. 183 AG ir 270 Nm – tokiais duomenimis gali pasigirti šiolaikinis „Honda CRX“, jau galintis kandžiotis su vyresniais ir ligšiol gerokai galingesniais buvusiais „Volkswagen Scirocco“ ar „Opel Astra“.

Kol kas „Hyundai“ dar neatskleidė tikslių ekonomijos ar ekologijos skaičių, tačiau pagreitis nuo 0 iki 100 km/h yra žinomas – 8,7 sek. Taip, tai nėra pasididžiavimo vertas rezultatas, tačiau lyginant su atmosferinio „Veloster“ 9,7 sek., žingsnis į priekį stiprus. Juolab kad korėjiečių inžinieriai teigia pasiekę „nehondinę“ galios kreivę – nemaža dalis sukimo momento bus pasiekiama prie nedidelių variklio apsisukimų. Šiuo metu nei ta „nemaža dalis“, nei tos „nedidelės apsukos“, dar nėra atskleistos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius