Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 06

Ženeva 2012. „Nissan Hi-Cross“ sustiprins ir taip labai stiprią gamintojo krosoverių liniją

Viso pasaulio lyderis krosoverių rinkoje – „Nissan“ – Ženevos automobilių parodoje pristato visiškai naują modelį: „Hi-Cross“. Tai – naujas krosoveris, pakeisiantis „X-Trail“ visureigį.
„Nissan Hi-Cross“
„Nissan Hi-Cross“ koncepcija / Andriaus Lauciaus nuotr.

Iki pat parodos nebuvo žinoma praktiškai jokios informacijos apie „Nissan Hi-Cross“. Gamintojas prieš savaitę parodė vieną jo nuotrauką bei ne patį informatyviausią vaizdo siužetą. Dabar jau aišku, kad šis koncepcinis modelis keis „X-Trail“, bus gaminamas Didžiojoje Britanijoje.

Koncepcinio automobilio ratus varo 2,0 litro keturių cilindrų benzininis variklis, kuris, pasak „Nissan“, galia prilygsta 2,5 litro varikliui, o ekonomija – mažalitražiams motorams. Tokie rezultatai pasiekiami į pagalbą pasitekliant ir elektrinį motorą. Taigi – tai hibridas.

Elektros motorui maitinti reikalingos baterijos sukurtos vadovaujantis visa „Leaf“ patirtimi. Ličio jonų baterijose pakanka galios, kad „Hi-Cross“ kelis kilometrus mieste įveiktų su išjungtu benzininiu varikliu.

Tačiau koncepcinis modelis akcentuoja ne naujus technologinius sprendimus, o naują dizainą. Pasak „Nissan“, po raumeningomis kėbulo linijomis slepiasi itin talpus ir patogus interjeras.

Andriaus Lauciaus nuotr./Nissan Hi-Cross
Andriaus Lauciaus nuotr./„Nissan Hi-Cross“

Beje, pasak „Nissan“, šiam automobiliui gaminti gamykloje bus priimta net 400 naujų darbuotojų. Įvertinant visą gamybos ciklą – nuo detalių gamybos ir surinkimo – rinkoje atsiras papildomos 1600 darbo vietų.

Ar galima prognozuoti, kad jo laukia panaši ateitis, kaip ir „Qashqai“ krosoverio? Abejojantiems tokio modelio reikalingumu vertėtų prisiminti automobilių rinkos ekspertų komentarus po pirmojo „Qashqai“ pasirodymo prieš kelerius metus – tada mažai kas tikėjo, kad praktiškai naują segmentą sukūręs modelis pasieks tokį populiarumą ir ne vienoje Europos valstybėje taps vienu perkamiausių automobilių.

Lietuvoje „Qashqai“ galima vadinti naujų automobilių „Passatu“ – perkamiausias šalyje naudotas automobilis jau ilgą laiką yra mėgstamiausias liaudies „tautovežis“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius