Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 25

Ženevos automobilių parodoje „McLaren“ pristatys serijinį P1

„McLaren P1“ – vienas iš labiausiai laukiamų šių metų superautomobilių. Tikėtina, kad tiesioginiai jo konkurentai bus „Enzo“ įpėdinis „Ferrari F70“, gerokai anksčiau debiutavęs „Pagani Huayra“ bei „Porsche 918“.
„McLaren P1“
„McLaren P1“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 McLaren

Koncepcinis P1 buvo pristatytas Paryžiaus parodoje, praėjusių metų rugsėjį. Nuo to laiko gamintojas apie šį superautomobilį atskleidė nemažai informacijos. Buvo teigiama, kad P1 aerodinamika generuos net 5 kartus didesnį prispaudimą nei „McLaren MP4-12C“.

Gamintojo nuotr./McLaren P1
Gamintojo nuotr./„McLaren P1“

Automobilio galinius varančiuosius ratus suks 3,8 litro V8 agregatas su dviem turbokompresoriais bei tokio pat tipo, kaip F1 boliduose naudota KERS (kinetinės energijos regeneracijos) sistema. Teigiama, kad bendra visų agregatų galia sieks 720 AG, tuo tarpu santykinė sieks 600 AG tonai. Iš to galima nesunkiai paskaičiuoti, kad automobilis turėtų sverti apie 1,2 tonos.

Gamintojo nuotr./McLaren P1
Gamintojo nuotr./„McLaren P1“

Patikimų šaltinių teigimu, serijinis P1 išlaikys net 95 procentus koncepcinio modelio dizaino bruožų. Britai teigia, kad jų tikslas yra sukurti ne patį greičiausią serijinį automobilį, geriausią pasaulyje vairuotojo mašiną – mat, labai daug dėmesio gamintojas skiria važiavimo savybėms.

Nuotraukose bei vaizdo siužete matoma serijinė, tačiau užmaskuota „McLaren P1“ versija. Kai kurie automobilių mėgėjai juokauja, kad toks automobilio dažymas – gražesnis nei vienos spalvos. 

VIDEO: The McLaren P1™: the next steps towards production

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius