-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automatinė degalinė padeda taupyti laiką

Automatinėmis degalinėmis naudotis apsimoka, ypač – skaičiuojantiems laiką. Tai – daugeliui girdėti automatinių degalinių šūkiai. Norėdami įsitikinti, kiek šiame posakyje tiesos, atlikome eksperimentą „Lukoil“ degalinėse. Būtent „Lukoil“ degalinėse tokį eksperimentą daryti patogu – daugumoje jų įrengtos savitarnos kasos ir palikta galimybė atsiskaityti paprastoje kasoje. Šiuo metu Lietuvoje egzistuoja jau 113 tokių degalinių.
„Lukoil“ savitarnos kasa
„Lukoil“ savitarnos kasa / „Lukoil“ nuotr.

Eksperimentas gana paprastas – aplankėme keturias „Lukoil“ degalines ir kiekvienoje jų du vairuotojai vienu metu į savo automobilius pylė degalus. Tik vienas juos pirko savitarnos būdu, kitas – paprastoje kasoje. 

Skirtumas tarp dviejų atsiskaitymo būdų gana nemažas: maždaug 1,5 karto. Mokant savitarnos būdu, kiekvienas pirkimas (neskaičiuojant degalų pylimo laiko) užtruko 49 sekundes. Atsiskaitant už degalus kasoje – 154 sekundes. 105 sekundės neatrodo kaip milžiniškas laiko tarpas, tačiau atsiskaitymas savitarnos būdu užtrunka trigubai mažiau laiko.

Bandymo numeris

Laikas savitarnoje

Laikas kasoje

1

49 s

93 s

2

51 s

171 s

3

49 s

187 s

4

48 s

165 s

Vertinant rezultatus, galime įžvelgti akivaizdžią atsiskaitymo savitarnoje persvarą: čia laikai varijuoja kur kas mažiau nei mokant kasoje. Pagrindinė priežastis – žmonių eilės. Savitarnos kasoje jų niekada nebūna, tuo tarpu mokant kasoje, visose kolonėlėse degalus pylę žmonės mokėti eina į vieną vietą. Į tą pačią eilę stoja ir perkantys ne tik degalus, bet ir dešrainį, gėrimus ir kitus degalinėse parduodamus dalykus.

Testas buvo atliktas bendradarbiaujant su „Lukoil“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius