-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 04

Populiarėja vairuotojo pažymėjimų keitimo užsakymas internetu

Daugelis valstybės įmonės „Regitra“ paslaugų, susijusių tiek su egzaminais, tiek su vairuotojų pažymėjimų išdavimu, jau nebe pirmi metai pristatomos internete, socialiniame tinkle „Youtube“ ir kasmet sulaukia vis didesnio interneto lankytojų susidomėjimo.
Vairuotojų portalo iliustracija
Vairuotojų portalo iliustracija / „Regitros“ nuotr.

Numatoma Vairuotojų portalo plėtra

„Regitos“ Vairuotojų portale vis populiaresnė tampa paslauga, leidžianti internetu užsisakyti 10 metų galiojantį pažymėjimą vietoj baigiančio galioti pradedančiojo vairuotojo pažymėjimo.

„Portalo aktyvų naudojimą liudija tai, kad 2012 m. portalu vairuotojo pažymėjimą užsisakė per 6000, 2011 m. – 5000 asmenų“, – pasakoja „Regitros“ IT departamento direktorius Vytautas Jasiulevičius.

Ateityje „Regitra“ planuoja plėsti elektroninių paslaugų spektrą ir dar daugiau paslaugų perkelti į elektroninę erdvę. Dabar Vairuotojų portale galima ne tik užsisakyti vairuotojo pažymėjimą, bet ir, jį gavus, aktyvuoti, o praradus, apie tai operatyviai pranešti „Regitrai“.

Vairuotojų portale taip pat sudaryta galimybė peržiūrėti informaciją apie „Regitroje“ laikytų egzaminų rezultatus, turėtus vairuotojo pažymėjimus, keisti savo asmeninius nustatymus, tikslinti savo kontaktinius duomenis. Taip pat laukiami pasiūlymai ir pastabos, kaip patobulinti portalo veiklą.

Vairuotojų portalas yra ES finansuojamo projekto „Vairuotojų pažymėjimų išdavimo/keitimo paslaugų perkėlimo į elektroninę terpę“ dalis, jis atidarytas 2010 m.

Prisijungti prie Vairuotojų portalo galima įvairiai – tiek „Regitros“ interneto puslapyje, tiek per „Elektroninius valdžios vartus“. Jungiantis prie Vairuotojų portalo, reikia identifikuoti asmens tapatybę. Tai galima padaryti trimis būdais – su asmens tapatybės kortele su integruotais skaitmeniniais sertifikatais, per savo elektroninį banką ar elektroninį prisijungimą prie kredito unijos, arba su skaitmeniniu sertifikatu ar mobiliųjų operatorių išduotu elektroniniu parašu. Svarbu, kad vairuotojo pažymėjimo užsakymo momentu galiotų vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininė pažyma, kuri anksčiau buvo pateikta „Regitrai“.

Vairuotojo pažymėjimai keičiami tiems asmenims, kurie gyvena Lietuvoje, yra čia deklaravę savo gyvenamąją vietą.

Galimybės būsimiems vairuotojams

„Regitra“ jau nuo 2004 m. yra sudariusi galimybę į egzaminus užsiregistruoti internetu įmonės interneto svetainėje www.regitra.lt.

Pasak „Regitros“ IT departamento direktoriaus Vytauto Jasiulevičiaus, internetu galima registruotis tiek į teorijos, tiek ir į praktinio vairavimo (jau išlaikius teoriją) egzaminus. Be to, sudaryta galimybė nemokamai atsisakyti registracijos ar pakeisti egzamino laiką.

Beje, nuo 2011 m. sausio 1 d. visi vairavimo praktikos egzaminų protokolai jau pildomi elektroniniu būdu ir asmuo, laikęs egzaminą, gali peržiūrėti savo vairavimo praktikos egzamino protokolą prisijungęs prie Vairuotojų portalo.

„Skaitmenizuojama ne tik registracija į egzaminus, bet ir pati egzaminavimo paslauga – visuose įmonės egzaminų centruose nuo 2011 m. pradžios įdiegta elektroninė egzaminų rezultatų surinkimo ir apdorojimo sistema, kuri sudaro sąlygas organizuoti skaidresnį egzaminavimo procesą bei operatyviai atlikti apibendrintą egzaminų rezultatų analizę“, – pamini V. Jasiulevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius