Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

14 metų Edita saugaus eismo dieną: „Noriu paprašyti, kad vairuotum atsargiai“

Saugaus eismo dieną į vairuotojus laišku kreipęsi vaikai ragino būti atsakingais.
Telšiuose pareigūnai minėjo saugaus eismo dieną.
Telšiuose pareigūnai minėjo saugaus eismo dieną. / Telšių apskrities VPK nuotr.

Greitis, alkoholio vartojimas, chuliganiškas vairavimas – vieni iš dažniausių veiksnių, nulemiančių nelaimes keliuose. Dėl neatsakingo ir neapdairaus vairuotojų elgesio, kasmet keliuose žūsta žmonės, be mamų, tėčių, brolių, seserų, skausmo kupinomis širdimis lieka jų artimieji. Todėl balandžio 6-ąją, minint Saugaus eismo dieną, visomis įmanomomis priemonėmis siekiama priminti vairuotojams apie jų atsakomybės keliuose svarbą ne tik šiandien, bet ir kiekvieną dieną.

Šiemet ši diena Lietuvoje minima dvyliktąjį kartą, pažymima Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės atstovų penktadienį paviešintame kelyje.

Minint Saugaus eismo dieną, Telšiuose ir Akmenėje Kelių policijos skyriaus ir bendruomenės pareigūnai, jaunieji policijos rėmėjai, policijos bičiulis Amsis ir Telšių apskr. VPK kapelionas Juozas Šiurys bendravo su eismo dalyviais bei įteikė jiems vaikų rašytus laiškus – prašymus keliuose elgtis saugiai ir atsakingai.

Šiai dienai įprasminti, Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje aukotos šv. Mišios, kurių metu kiekvienam linkėta prisiimti atsakomybę už savo ir kitų eismo dalyvių saugumą keliuose ir siekiant mažinti nelaimių skaičių, visų pirma pradėti nuo savęs.

„Mielas vairuotojau, kiekvieną dieną aš, mano šeima, draugai ir kiti žmonės einame į mokyklas ir darbus. Noriu paprašyti, kad rytais neskubėtum, vairuotum atsargiai. Ypač būk atidus tamsiu paros metu. Vakarais žmonės mažiau matomi, net segėdami atšvaitus kartais tampame nepastebimi, tad akylai stebėk visus, sustok prie visų perėjų! Vairuok blaivus ir saugok mus!“

Edita, 14 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius