Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar žinote, kokias apkrovas avarijos metu patiria esantys automobilyje?

Eismo įvykio metu žmonės patiria įvairaus sunkumo sužalojimų – nuo nedidelės žaizdos, kaulų lūžių, galvos traumų iki rimtų vidaus organų traumų. Smūgio stiprumas ir jo apkrova priklauso nuo įvairių veiksnių: koks avarijos pobūdis, automobilio techninė būklė, greitis, kliūtis bei saugos priemonės. Daugybė dalykų nulemia tai, kaip smarkiai žmogus nukentės avarijos metu.
Automobilio saugos diržai
Automobilio saugos diržai / 123RF nuotr.

Vienas išradimas, esantis kiekviename šiuolaikiniame automobilyje – saugos diržai, nors ir negali apsaugoti nuo visų sužalojimų, tačiau efektyviai gelbsti gyvybes.

Kviečiame pažiūrėti perngtą multimedijos pasakojimą - Kokį smūgį avarijos metu patiria esantys automobilyje?

Pasinaudokite automatinėmis pasakojime esančiomis skaičiuoklėmis (tereikia įvesti savo svorį, automobilio greitį ir pasirinkti su ar be saugos diržo) ir sužinosite, kokią smūgio jėgą patirtumėte avarijos metu naudodami saugos diržus ir kiek kartų didesnę – jei saugos diržo nesegėtumėte.

Avarijų pasekmės

Kiekvienas eismo įvykis unikalus, tačiau galime apibendrinti kurias ilgalaikes avarijos pasekmės:

  1. Fiziniai sužalojimai: Sunkių sužalojimų atveju žmogus gali patirti ilgalaikius pasekmes – nuolat varginantys galūnių, stuburo skausmai, judėjimo apribojimai, laikina ar net nuolatinė negalia. Fiziniai sužalojimai gali turėti ilgalaikį poveikį žmogaus fiziniam funkcionavimui ir gyvenimo kokybei.

  2. Psichologinės pasekmės: Avarija gali sukelti emocinę ir psichologinę traumą. Po avarijos žmogus gali patirti posttrauminį streso sutrikimą, depresiją, nerimą ar kitas psichologines problemas. Tai gali turėti įtakos emocinei sveikatai, santykiams, socialinei integracijai ir gyvenimo džiaugsmui.

  3. Socioekonominės pasekmės: Ilgalaikiai sužalojimai gali turėti įtakos žmogaus gebėjimui dirbti ir užsidirbti pragyvenimui. Gydyti ir reabilituoti sužalojimus gali reikalauti didelių medicinos išlaidų. Tai gali sukelti finansinius sunkumus ir poveikį gyvenimo kokybei.

  4. Pokyčiai gyvenimo kokybėj: Ilgalaikės avarijos pasekmės gali keisti žmogaus kasdieninį gyvenimą ir jo įprastą veiklą. Priklausomai nuo sužalojimo, žmogus gali prarasti savarankiškumą, tapti priklausomu nuo kitų asmenų pagalbos kasdieninėse veiklose. Tai neabejotinai turėtų įtakos socialinei ir asmeninei gyvenimo sferai.

Keliaukite visada prisisegę saugos diržus

Šį gražų pavasarį linkėdami saugių kelionių, raginame keliaujant automobiliu visada segėti saugos diržą, nesvarbu, kurioje vietoje sėdite.

Geriausia taisyklė, kurios turi laikytis vairuotojas – automobilis nepajuda tol, kol nors vienas keleivis yra neprisisegęs.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kokį smūgį avarijos metu patiria esantys automobilyje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius