-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrai ruošiasi pažaboti „kelių gaidelius“: už greičio viršijimą – automobilio konfiskavimas

Austrai ieško būdų, kaip pažaboti greitį smarkiai viršijančius vairuotojus. Vienas iš siūlymų – kuriam laikui iš jų atimti automobilius arba juos iš pažeidėjų konfiskuoti, skelbia „Reuters“.
Kelionė iš Vilniaus į Ženevą su „Peugeot 3008“
Greičio viršijimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Valdančiosios konservatorių ir žaliųjų koalicijos paskelbtu planuojamu įstatymų pakeitimu siekiama sugriežtinti Austrijos kelių eismo taisykles ir padidinti administracinę atsakomybę greitį viršijantiems vairuotojams.

Vietos valdžia teigia taip bandanti suvaldyti nelegalias gatvių lenktynes ir pavienius pažeidėjus.

Skelbiama, kad automobilio konfiskacija būtų taikoma 50 km/val. greičio galiojimo zonoje važiuojant 110 km/val. ar daugiau. Didesnio leistino greičio zonose greitį viršijus 70 km/val. automobilis būtų sulaikomas dviem savaitėms.

„Smarkiai viršijant greitį automobilis tampa nevaldomu ginklu ir pavojumi nekaltiems žmonėms. Tada, kai pažeidėjai nebeturės automobilio, jie nebegalės viršyti greičio. Būtent todėl tokia priemonė yra sėkmingai pasiteisinusi kitose šalyse ir puikiai apsaugo gyventojus nuo piktybinių vairuotojų veiksmų viršijant greitį“, – spaudos konferencijoje, kurioje išdėstė planą, sakė transporto ministrė Leonore Gewessler.

Kaip sakė Leonore Gewessler, nors tokios priemonės ir labai griežtos, tačiau jos yra būtinos. Šis pasiūlymas papildytų dar praėjusiais metais patvirtintą priemonių planą pažeidėjams drausminti, kuriame buvo priimtas didesnis teisės vairuoti atėmimo laikas už greičio viršijimo atvejus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius