-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarija Klaipėdoje pamokė: žiopsoti prie vairo nevalia

Šią savaitę Klaipėdoje įvyko avarija, kurios analogų turbūt kasdien rastume bet kuriame didesniame mieste. Vairuotojai važiavo nesusikaupę, tada vienam prieš akis netikėtai išdygo per perėją einantis pėsčiasis, o antras sureaguoti nespėjo ir stuktelėjo į užpakalį pirmajam. Tokios situacijos, nors atrodo nekaltai, iš tikro yra itin pavojingos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min nuotr.

Vairuotojų žiopsojimas prie pėsčiųjų perėjų neretai baigiasi itin skaudžiai. Kiekvienais metais per visą šalį nuskamba įvykis, kai dviejų eismo juostų viena kryptimi gatvėje partrenkiamas pėsčiasis. Vienoje eismo juostoje vairuotojas sustoja, o kita važiuojantis stabdyti nė nemano. Pėsčiasis neįvertina savo saugumo, žengia į antrą eismo juostą, ir... Pasekmės liūdnos.

Kartais vairuotojai pėsčiąjį sužaloja kitu būdu. Kai pirmas automobilis sustoja prie perėjos, antras to padaryti nespėja ir įsirėžia į pirmojo užpakalį. Šis parieda į priekį ir partrenkia perėja einantį pėsčiąjį.

Kone idealus pastarosios situacijos pavyzdys prieš kelias dienas nutiko Klaipėdoje. Vairuotojai sustojo praleisti per perėją ėjusių žmonių, o į vietoje stovinčių automobilių galą įsirėžė sunkvežimis. Įvykio metu jo dalyviai atsipirko tik išgąsčiu, tačiau iki tragedijos trūko nedaug.

Kaip išvengti tokių nelaimių?

Būnant vairuotoju – nežiopsoti ir stebėti tiek priekyje važiuojantį eismo dalyvį, tiek judantį gretima eismo juosta, tiek stovinčius ant šaligatvio. Pastarųjų stebėjimas yra būtinas: matant tik automobilius, priekyje važiuojantis eismo dalyvis gali sugalvoti netikėtai stabdyti prieš pat perėją. Jūsų tuomet laukia netikėtas stabdymas, kuris turi daug šansų pasibaigti avarija, o jos kaltininku 99 proc. atveju bus tas, kuris važiuoja gale.

Matant pėsčiuosius, galima iš anksto prognozuoti jų veiksmus ir pasiruošti šiems manevrams net jeigu priekyje važiuojantis vairuotojas jų dar nemato.

Jeigu esate pėsčiasis, niekada neikite per dviejų ar daugiau eismo juostų kelią viena kryptimi pasitikėdami vienoje juostoje sustojusiu automobiliu. Prieš įžengdami į antrą eismo juostą, pažvelkite į šoną, iš kurio juda transporto srautas – gali būti, jog ten važiuoja žioplas kelių erelis, nepastebėjęs gretimoje eilėje sustojusių automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius