-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Intensyvėjanti žvėrių migracija reikalauja vairuotojų atsargumo

Rudens pradžioje intensyvėja laukinių gyvūnų migracija. Didžiųjų briedžių nesustabdo nei vielinės tvoros, nei nedideli atitvarai, tad juos galima išvysti kone bet kur, o vietose, kur įrengti apie laukinius gyvūnus įspėjantys ženklai, šiuo metu reikia būti itin atsargiems.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Net ir didžiausias atsargumas neužtikrina saugios kelionės pabaigos. Tą patyrė šeima iš Indijos, antradienį prieš vidurnaktį keliavusi iš Rygos į Varšuvą. Automagistralėje už Panevėžio nuomotas keliautojų automobilis susidūrė su briedžiu. Akistatos su netikėtai į kelią išbėgusiu gyvūnu išvengti bandęs indas sugebėjo nenuslysti nuo kelio ir sustabdyti automobilį kelkraštyje.

Tai padėjo indui ir jo keleivei išvengti sužeidimų. Nors jie buvo nugabenti į Panevėžio ligoninę apžiūrai, iš ten netrukus buvo paleisti, konstatavus tik nubrozdinimus.

Tamsiu paros metu keliavusią porą išgelbėjo trys dalykai. Pirmasis jų – saugus automobilis. Nors nuomotas „Nissan Micra“ jau poros metų senumo, tačiau visos saugos sistemos jame funkcionuoja idealiai, oro pagalvės suveikė laiku, o kėbulo konstrukcija – tvirtesnė nei prieš dvidešimt metų pagamintų didelių universalų.

Antras dalykas – greitis. Tamsiu paros metu didelis greitis kritiškai sumažina atstumą nuo kliūties atsiradimo kelyje iki veiksmų siekiant jos išvengti. Indas neviršijo leistino greičio, tad nors smūgio išvengti ir nepavyko, keleiviai apsiėjo be didesnių sužeidimų.

Trečias svarbus dalykas – vairuotojo pasirengimas. Jeigu indas, vos išvydęs artėjantį gyvūną, būtų išsigandęs ir paleidęs vairą iš rankų, vargu ar abu automobilio keleiviai būtų apsiėję su nubrozdinimais. Tačiau šiuo atveju jis nesutriko ir sugebėjo saugiai sustoti kelkraštyje.

Nepaisant to, indų kelionė namo buvo gerokai apsunkinta: naktį jie važiavo į Varšuvos oro uostą, tačiau dėl avarijos ir formalumų su draudimo bei automobilio nuomos bendrove tvarkymo užtruko ir, kaip teigė „Nissan Micra“ vairuotojas, ryte suplanuotą skrydį greičiausiai teks atidėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius