Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauniesiems Panevėžio dviratininkams – priminimas apie saugų eismą

Nors savaitgalį Panevėžyje vyko daugybė renginių, tačiau į jau 4 kartą Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos kartu su ištikimuoju partneriu Panevėžio darbo rinkos mokymo centru, organizuojamą saugaus eismo konkursą „Saugus dviratininkas“ sugužėjo ištikimiausios komandos, rašoma pranešime spaudai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

Konkurso tikslas – mažintis skaudžių eismo įvykių skaičių, ypač tų, kuriose sužalojami pažeidžiamiausi eismo dalyviai: dviratininkai bei pėstieji. Organizatoriai pabrėžia, jog labai svarbu kuo anksčiau pradėti ugdyti drausmingus, saugius, atsakingus eismo dalyvius. O kas, jei ne tėvai daro didžiausią įtaką mažajam eismo dalyviui. Bendras šeimos dalyvavimas saugaus eismo konkurse skatina visus šeimos narius prisiminti pačias svarbiausias Kelių eismo taisykles.

Saulėtą ir karštą šeštadienį į Panevėžio darbo rinkos mokymo centro autodromą Panevėžyje šeimos atvyko dviračiais. Kai kas juos atsivežė transporto priemonėse. Komandas sudarė vienas iš tėvelių ir vienas arba du vaikai. Komandos buvo suskirstytos į 4 vaikų amžiaus grupes.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Pirmiausia susirinkusius dalyvius klasėje pasveikino ir trumpai priminė pačias svarbiausias Kelių eismo taisykles Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos vyresnioji specialistė Danguolė Urbonienė. Šį kartą teorinė dalis – testas buvo bendras visai dalyvaujančiai komandai. Dalyviai atvyko turėdami pakankamai didelį apie saugų eismą žinių bagažą, bet klaidų nešvengė. Išsiaiškinę klausimus, kuriuose klydo, vedini Panevėžio darbo rinkos centro darbuotojų Vytauto Šakėno ir Kęstučio Puko, pajudėjo praktinės užduoties link.

Toliau – startas, įjungiamas chronometras. Komandos jauniausieji nariai, lydimi suaugusiųjų, pajuda nuo starto linijos. Įveikus praktinę užduotį vaikams, toliau gebėjimą valdyti dviratį demonstruoja mamytė arba tėvelis. Paskutiniam komandos nariui atlikus užduotį stabdomas laikas, skaičiuojamos baudos sekundės už klaidas. Kamuoliuko metimo į taikinį taiklumo rungtyje buvo galima laiką pasigerinti.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Kol buvo skaičiuojami rezultatai, rašomi diplomai nugalėtojams bei padėkos kitiems dalyviams, suaugusiųjų laukė Panevėžio darbo rinkos centro darbuotojų paruošta trasa: dalyvis turėdamas autodromo planą, važiuodamas nustatyta trasa, turėjo rasti paslėptą staigmeną ir grįžęs į finišą teisėjui pasakyti siurprizo pavadinimą. Pastabiausiai mamytei ir atidžiausiam tėveliui už greičiausiai atliktą užduotį dovanas įteikė vairuotojų praktinio mokymo vadovas Vytautas Šakėnas.

Lietuvos šimtmečiui pažymėti, į konkursą dalyviai buvo kviečiami atvykti papuošę savo transporto priemones.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Grupėje vienas vaikas iki 6 m. ir tėtis (mama) nugalėjo Igno ir tėčio Kosto komanda. Grupėje vienas vaikas vyresnis nei 6 m. ir tėtis (mama) nugalėjo Deividas 9 m. ir tėtis Karolis. Grupėje vienas vaikas iki 6 m., kitas vaikas iki 14 m. ir tėtis (mama) nugalėjo Severija 6 m., Uršulė 9 m. ir tėtis Rokas. Grupėje abu vaikai vyresni nei 6 m. ir tėtis (mama) nugalėjo Dominykas 9 m., 13-kametis Rokas ir mama Agnė.

Nepamirštas ir jauniausias dalyvis dar 4 metų neturintis Gintaras, kuris kartu su mama Simona ir vyriausia 14-mete sesute Agota kaip lygus su visais įveikė važiavimo trasą – jam diplomą ir įsteigtas jauniausiojo dalyvio prizą įteikė policijos pareigūnė D.Urbonienė.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Dovanas nugalėtojams, paguodos prizus likusiems konkurso dalyviams įsteigė Panevėžio apskrities VPK ir Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Nugalėtojams diplomus ir kitiems dalyviams padėkas pasirašė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komsariato viršininkas Egidijus Lapinskas ir Panevėžio darbo rinkos mokymo centro direktorius Valentinas Masilionis.

Kaip ir kiekvienas renginys taip ir šis, saugaus eismo konkursas „Saugus dviratininkas“ baigėsi, tačiau dalyviai neskubėjo skirstytis, dėkojo už gerą ir, žinoma, labai reikalingą renginį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius