Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV nusprendė: net pigiausi automobiliai privalės turėti galinio vaizdo kameras

Visi nauji automobiliai su galinio vaizdo kameromis – tokia tvarka įsigaliojo nuo šių metų gegužės JAV. Čia net patys pigiausi ir paprasčiausi automobiliai be šio priedo negalės būti parduodami.
Galinio vaizdo kamera
Galinio vaizdo kamera

Apie galinio vaizdo kameras bei ekranus, kuriuose vairuotojai gali matyti vaizdą, kai tik įjungia atbulinės eigos pavarą, JAV automobilių eismo specialistai pradėjo kalbėti dar 2008 m. Galiausiai prieš ketverius metus nuspręsta, kad 2018 m. gegužė – galutinė data, nuo kurios tokios sistemos taps privalomos visuose automobiliuose. Net pačiuose pigiausiuose.

Toks sprendimas, kaip teigia saugaus eismo specialistai, priimtas todėl, kad automobilių veidrodėliai neaprėpia visko, kas yra už automobilio, teigia „The Drive“. Pavyzdžiui, atsitūpus už automobilio, kuriame nėra galinio vaizdo kameros, vairuotojas tupinčiojo matyti negalėtų. Ir priešingai – vaizdo kamera aprėpia viską, ko neparodo veidrodėliai.

Sprendimo padaryti galinio vaizdo kameras privalomas visuose naujuose parduodamuose automobiliuose būtinybę liudija ir JAV Eismo saugumo administracija. Šios turima statistika liudija, kad 2007 m., prieš nusprendžiant, kad kameros yra būtinybė ir paskelbiant galutinę datą automobilių gamintojams, 211 žmonių žuvo tada, kai atgal važiuodami vairuotojai jų nepamatė, o 14 tūkst. žmonių buvo sužeista.

Nemaži pokyčiai laukia ir kur kas arčiau. Didžiosios Britanijos valdžios atstovai pareiškė, kad norint efektyviai kovoti su aplinkos tarša, automobiliai turėtų turėti elektros pavarą ir galėti nuvažiuoti apie 80 km vien elektra. Tokia elektros pavara privaloma taps nuo 2040-ųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius