-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurbarko patruliai, pričiupę girtą vairuotoją, patys nuvairavo pažeidėjo „Mazdą“

Birželio 25 d. Jurbarko r. policijos pareigūnai sustabdė „Mazda 323“. Jos vairuotojui nustatytas 2,22 prom. girtumas. Tačiau vietoj to, kad iškviestų tralą, kuris nuvežtų pažeidėjo automobilį, vienas iš patrulių pats sėdo prie jo vairo. „Mazda“ buvo techniškai netvarkinga, nedrausta, tad eisme dalyvauti negalėjo. Jurbarko policija tikina, kad pareigūnai pasirinko optimaliausią sprendimą.
Reido akimirka
Policijos patrulis/ Asociatyvi nuotr. / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Su 15min susisiekęs jurbarkiškis Marius papasakojo istoriją, kuri nutiko vienam jo pažįstamam asmeniui.

„Birželio 25-osios vakarą Jurbarko policija ties Griaužių kaimu sustabdė mano draugą, kuris, paaiškėjo, buvo girtas. Įpūtė gal 1,7 prom. Taip, kaltas. Niekas tokių veiksmų nepateisins, tačiau labai keista, kas vyko toliau. Kartu su draugu mašinoje buvo dar du keleiviai, kurie viską matė.

Šiuo atveju kitos policijos pajėgos buvo užimtos, o su įtariamuoju reikėjo atlikti procesinius veiksmus nedelsiant.

Pareigūnai liepė jiems lipti lauk, pasiimti daiktus. Vienas tarnybiniu automobiliu išsivežė draugą, o kitas sėdo prie jo „Mazdos“ vairo. Ne tralą iškvietė, kuris nuvežtų Kelių eismo taisyklių pažeidėjo transporto priemonę į saugomą aikštelę, bet pats policininkas nuvairavo ją į Jurbarką. Kaip jis gali nuvairuoti? Labai mandrūs pareigūnai. Juk „Mazda“ buvo techniškai netvarkinga, nedrausta. Tokia negali dalyvauti eisme, tad kaip pareigūnas galėjo ją vairuoti? Net nepaaiškino dorai, kur veža. Gal namo?“, – stebėjosi Marius.

„Mazdos“ keleiviai buvo palikti stovėti laukuose. Nors vienas jų prašė pareigūnų pavežti juos iki artimiausio kaimo, esančio už 3 km, tačiau šie, anot Mariaus, tik numojo ranka – pareisit pėsčiomis. Būtent Marių, kaip pažįstamą Jurbarke asmenį, ir išsikvietė į pagalbą pakelėje palikti pažeidėjo draugai.

Policijos paaiškinimas

Marijampolės apskrities policija informavo, kad birželio 25 dieną apie 20.40 val. Jurbarko rajone, Baltraitiškės kaimo ribose, atviroje vietovėje, neblaivus (2,22 prom.) 1986 metais gimęs vyras, gyvenantis Jurbarko rajono Jovališkės kaime, vairavo automobilį „Mazda 323“. Kadangi vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, jam gresia baudžiamoji atsakomybė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

15min Marijampolės apskrities policijos atstovų paprašė įvertinti šią situaciją: ar policijos pareigūnai neperžengė ribų, ar jie galėjo patys nuvairuoti techniškai netvarkingą ir nedraustą pažeidėjo automobilį.

Pasak Marijamplės apskrities VPK Komunikacijos grupės vyresniosios specialistės Daivos Klimavičienės, remiantis galiojančia tvarka, vairuotoją, kuriam alkotesteriu nustatytas girtumas, per vieną valandą privaloma pristatyti į gydymo įstaigą, kurioje girtumo nustatymui yra paimamas kraujas.

„Įprasta praktika – automobiliai, kurių vairuotojams alkotesteriu nustatomi girtumai, autovežiais yra vežami į saugojimo aikštelę, esančią Tauragėje (UAB „Jomamotor“). Šiuo atveju kitos policijos pajėgos buvo užimtos, o su įtariamuoju reikėjo atlikti procesinius veiksmus nedelsiant. Dėl šios priežasties vienas pareigūnas, esant būtinajam reikalingumui, laikydamasis atsargumo priemonių ir lydint policijos automobiliui, pažeidėjo automobilį saugiai nuvairavo iki Jurbarko rajono policijos komisariato, iš kur jis vėliau autovežiu buvo nuvežtas į minėtą Tauragės automobilių saugojimo aikštelę. Pareigūnų veiksmai jokių neigiamų pasekmių nesukėlė, eismo saugumui grėsmės nebuvo“, – patikino D.Klimavičienė.

Anot jos, policija pavėžėjimo paslaugų neteikia, tad kartu su pažeidėju važiavę du asmenys iš Baltraitiškės kaimo iki namų (apie 3 km) nebuvo pavėžėti.

„Tačiau norime pabrėžti, kad kiekvienu individualiu atveju gali būti priimti skirtingi sprendimai. Pavyzdžiui, jeigu tai būtų asmenys, kurie savimi pasirūpinti negali – nepilnamečiai, moterys su vaikais, senyvo amžiaus žmonės ir pan., tuo atveju būtų suteikta socialinė pagalba“, – paaiškino Marijampolės apskrities policijos atstovė.

Ji dar kartą patikino, kad šiuo atveju policija sustabdė neblaivų asmenį, kuris kėlė grėsmę kelyje. Tad pareigūnai pasirinko optimaliausią sprendimą. Jie negalėjo palikti nesaugomo pažeidėjo automobilio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius