-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – naujos greičio mėgėjų tramdymo priemonės: pradės veikti 8 „inkilai“

Kaune baigiami įrenginėti naujieji greičio matuokliai. Išdėlioti aštuoniose miesto vietose, pažeidėjus fiksuoti jie turėtų pradėti artimiausiu metu.
Greičio matuoklis Kaune
Greičio matuoklis Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Akyli kauniečiai pastebėjo, kad tam tikrose Kauno vietose dygsta naujos greičio mėgėjų tramdymo priemonės.

Kaip 15min teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras, iš viso bus įrengti 5 stacionarūs greičio matuokliai (su korpusais) ir 3 papildomi greičio matavimo įrenginių korpusai (su reikalingomis komunikacijomis). Kitaip tariant, veiks 5 „radarai“, kurie „migruos“ aštuoniose vietose.

Greičio matuoklius (įrenginius), pagal poreikį bus galima perkelti iš vieno korpuso į kitą. Įranga bus montuojama Savanorių pr. įkalnėje, Europos pr. nuokalnėje, Nuokalnės g., Baltų ir Karaliaus Mindaugo pr., Kalantos bei Jonavos g., Šiaurės pr. įkalnėje. Greičio matuoklių gamintojas – „Jenoptik ROBOT GmbH“, modelis – „TraffiStar SR390“.

„Šie įrenginiai gali ne tik fiksuoti pažeidimus šešių eismo juostų kelyje vienu metu (tiek artėjančias, tiek tolstančias transporto priemones), bet ir automatiškai nustato automobilio judėjimo kryptį, fiksuoja valstybinį numerį, renka statistinę informaciją, pvz., pravažiavusių automobilių skaičių, vidutinį greitį, greičio viršijimo atvejus“, – teigė P.Keras.

Sunerimti turėtų ir tie, kurie nepaiso draudžiamo šviesoforo signalo ir mėgsta važiuoti degant geltonai ar raudonai šviesai. Naujieji greičio matuokliai turi galimybę fiksuoti šviesoforų raudonos šviesos signalų pažeidimus.

„Greičio matuoklių vietos pasirinktos atsižvelgiant į pastarųjų keleto metų „juodųjų dėmių“ tyrimus ir po konsultacijų su policija. Tikimasi, kad stacionarūs greičio matuokliai atkreips vairuotojų dėmesį į leistiną greitį Kauno mieste ir sumažins eismo įvykių skaičių gatvėse“, – tikino Kauno miesto savivaldybės atstovas.

Pasak jo, visi greičio matuokliai jau baigiami montuoti ir derinti, todėl turėtų pradėti veikti artimiausiu metu. Tikslios datos P.Keras neįvardijo. Dar nėra užbaigti visi reikalingi pasirengimo darbai.

Pirmieji greičio matuoklių užfiksuoti duomenys Kauno apskrities policiją pasieks sausio pirmosiomis savaitėmis. Prietaisai pradės veikti visi iškart ir tuo pačiu metu.

Kauno miesto savivaldybei naujosios greičio ribojimo priemonės atsiėjo 299 169,67 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius