Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturratininkų klubo „Bekelės vilkai“ nariai griebėsi plaktukų – pagamino 100 inkilų

Vienas aktyviausių Lietuvoje keturratininkų klubų „Bekelės vilkai“ pasižymi ne tik propaguojama atsakingo važinėjimosi keturračiais gamtoje kultūra, bet nuolat organizuoja ir kitus renginius, kurių metu atiduoda duoklę gamtai. Artėjant pavasariui klubo nariai susibūrė inkilų gamybos ir kėlimo misijai.
„Bekelės vilkai“ pagamino šimtą inkilų
„Bekelės vilkai“ pagamino šimtą inkilų / „Bekelės vilkų“ nuotr.

„Bekelės vilkai“ susirinko klubo vadovo Remigijaus Gančieriaus dirbtuvėse. Čia per 20 keturratininkų kibo į darbą, kurio rezultatas – 100 inkilų varnėnams. Pasak klubo vadovo Remigijaus Gančieriaus, toks renginys yra tradicinis ir skirtas ugdyti meilę gamtai ir kelti keturratininkų atsakingumą.

„Inkilus gamino mūsų klubo nariai. Kai kurie čia atvyko su savo atžalomis. Vaikams tai buvo puiki proga paimti į rankas plaktuką ir patiems sukurti kažką tokio, kas pasitarnaus gamtai. Taigi, puiki edukacija ir mažiesiems. O mūsų klubo nariams tai jau tradicinis renginys, tačiau šįkart jo apimtis buvo dar didesnė. Iš viso sukalėme 100 inkilų.

Organizuodami šią akciją norėjome, kad didžioji dalis inkilų liktų Elektrėnuose, kur ir yra mūsų klubo būstinė. Pavyko suderinti su vietos valdžia galimybę inkilus pakabinti pačiuose Elektrėnuose, gavome tam leidimą.

Džiugu, kad sulaukėme ir ornitologų rekomendacijų, kur ir kaip tuos inkilus kabinti, todėl tikimės, kad mūsų klubo narių gaminti inkilai taps puikiais namais jau netrukus parskrisiantiems varnėnams. 70 iš jų liko Elektrėnuose, kiti inkilai iškeliavo į klubo narių sodybas“, – sakė klubo vadovas Remigijus Gančierius.

Analogiškos gamtos puoselėjimo idėjos „Bekelės vilkų“ klubo nešamos ir organizuojant įvariausius teminius žygius ir turus. Jų metu visuomet laikomasi griežtų taisyklių, ugdomas keturratininkų atsakingumas ir tuo pačiu bandoma pakeisti visuomenės požiūrį į šios technikos vairuotojus, kurių mundurą kartais apjuodina pavieniai keturratininkai, gamtoje pasielgę neatsakingai.

„Bekelės vilkai“ taip pat nuolat organizuoja tradicinius renginius, tokius kaip keturračių turai kartu su neįgaliaisias, Kalėdinės paramos akcijos, vasaros sąskrydžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius