-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 03 14

Lietuvos keliuose – daugybė nepažymėtų kamerų: ką jos fiksuoja?

Latvijos žiniasklaida pranešė, kad kaimyninės šalies keliuose įvesta naujovė. Nuo vasario mėnesio meteorologų pastatytos kameros parodo ne tik kelių būklę ar temperatūrą, bet ir patikrina, ar sumokėti kelių mokesčiai.
Ne visi keliuose pastebi tokias kameras
Ne visi keliuose pastebi tokias kameras / TVNET.LV nuotr.

Lietuvos keliuose taip pat veikia daugybė skirtingų kamerų, kurios atlieka daugybę funkcijų. Todėl vairuotojai kartais susipainioja.

Kaip pasakytų saugaus eismo specialistai, visos kameros atlieka prevencinę funkciją. Juk ne kartą teko pastebėti, kad, vos pamatę vadinamąsias „kartuves“ kelyje Vilnius-Kaunas arba Kaunas-Jonava, vairuotojai pristabdo. Na, neveltui prieš šias nuo tolo matomas konstrukcijas stovi ženklai 636 – „Automatinė eismo kontrolė“.

Pasakysime dar daugiau: šios rūšies kameros tikrai matuoja automobilių greitį ir kitus parametrus. Tačiau už viršijimą ties „kartuvėmis“ policija nebaudžia.

Toliau apžvelgsime, kokių rūšių kameros darbuojasi Lietuvos valstybiniuose keliuose ir pateiksime Lietuvos automobilių kelių direkcijos komentarą, kurios kameros ne tik matuoja automobilių greitį, tačiau persiunčia informaciją apie pažeidimą policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius