Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miestų gatves jau dengia „juodasis ledas“: dūžta net ir prabangiausi, moderniausi automobiliai, žūsta žmonės

Oro temperatūrai priartėjus prie nulinės žymos, viena po kitos pasipylė šiam metų laikui būdingos avarijos. Jų scenarijus gana panašus: automobilis staiga ima „keistai“ elgtis, netikėtai slysti ir net verčiasi ant stogo, nors plika akimi ledas nėra matomas.
Automobiliai slydo nuo kelio
Automobiliai slydo nuo kelio

15min jau rašė apie antradienio rytą Klaipėdoje įvykusioje avarijoje žuvusį BMW vairuotoją. Nelaimė įvyko dėl slidaus kelio. Panašiomis aplinkybėmis Klaipėdos kruizinių laivų terminale sudaužytas ir prabangus „Mercedes-Benz S63 AMG“.

Facebook nuotr./Įvykio vietoje
Facebook nuotr./Įvykio vietoje

Vis dėlto redakcija sulaukia skaitytojų klausimų, kodėl druska jau barstomos gatvės, nors, tarkime, Vilniuje, plika akimi ledo nesimato. Kai kuriems netgi kyla klausimas, ar tai nėra pinigų išmetimas į balą.

Pradėjo barstyti 4 val. ryto

Kaip paaiškino Vilniaus miesto tvarkymo įmonės „Grinda“ atstovė Dovilė Lisauskaitė, šįryt sostinės gatves prižiūrinčios bendrovės darbuotojai pradėjo žiemos sezoną. Jau nuo jau 4 valandos ryto bendrovės kelininkai druska barstė Valakupių ir Šilo tiltus, Vakarinio aplinkkelio ir Ukmergės gatvių estakadas.

Taip daroma todėl, kad termometro stulpeliui priartėjus prie nulinės padalos, ant viadukų ir tiltų gali susidaryti juodasis ledas. Jis plika akimi nematomas, tačiau bėdų gali padaryti lyg važiuotum plikomis padangomis per ledą. Pernai UAB „Grinda“ tiltus ir viadukus pradėjo barstyti dar spalio 17 dieną, o pirmojo rimto snygio sulaukė lapkričio 2 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius