-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokys iš klaidų, kaip taisyklingai nešioti atšvaitus

Atšvaitų nešiojimo kultūrą skatinantis projektas „Nebūk briedis“ sieks surinkti kuo daugiau pavyzdžių, kaip lietuvaičiai nešioja nuo nelaimingų atsitikimų gatvėse tamsiu paros metu turinčius apsaugoti atšvaitus. Projekto organizatoriai įvertins gyventojų įpročius ir pateiks rekomendacijas, kaip atšvaitus nešioti taisyklingai.
Pėstiesiems dalijami atšvaitai
Pėstiesiems dalijami atšvaitai / Kauno policijos nuotr.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos saugaus eismo skyriaus patarėjos Eglės Nemanytės teigimu, gana dažnai pastebimi atvejai, kai atšvaitai segimi ne taip, kaip jie efektyviausiai atspindėtų šviesos šaltinį, dėl to tampa praktiškai beverčiais.

„Tendencija yra optimistinė, nes vis daugiau žmonių supranta atšvaitų poreikį, tačiau vien tik segėti atšvaitą neužtenka, reikia jį prisisegti tinkamoje vietoje“, – sako E. Nemanytė.

Specialistė atkreipia dėmesį, jog skiriasi atšvaitų modeliai ir atitinkamai vietos, kur jie turėtų būti dėvimi.

„Atšvaitas pats savaime nešviečia, jis spindi tik apšviestas automobilio žibintų ir tik taip tampa matomas kitiems eismo dalyviams. Pakabinami šviesą atspindintys elementai turi būti tvirtinami prie krepšių, kuprinių ir laisvai judėti. Ant rankų, kojų tvirtinamos juostelės taip pat turi savo paskirtį, todėl neefektyvu jas susuktas tvirtinti ant krepšių rankenų. Būtent pastaroji klaida yra bene dažniausia“, – sako E.Nemanytė.

Organizatorių nuotr./Neteisingai nešiojamas atšvaitas
Organizatorių nuotr./Neteisingai nešiojamas atšvaitas

Gautas nuotraukas „Nebūk briedis“ komanda analizuos kartu su saugaus eismo specialistais ir visuomenei pateiks tiek geruosius, tiek neteisingo atšvaitų nešiojimo pavyzdžius, kad žmonės pamatytų, kokias dažniausiai klaidas jie daro.

Visi atsiuntusieji nuotraukas dalyvaus loterijoje ir turės galimybę laimėti madingus dizainerių sukurtus atšvaitus.

Siųsti nuotraukas su segimais atšvaitais „Nebūk briedis“ kviečia el. pašto adresu konkursas@nebukbriedis.lt arba talpinti paskyroje www.facebook.com/nbriedis. Nuotraukaus galima siųsti iki rugpjūčio 1-osios dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius