-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos policija gavo naujus automobilius: skirtingai nei sovietmečiu, vietoj tepalų į variklius saulėgrąžų aliejaus pilti nereikės

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Klaipėdos VPK) pareigūnai džiaugiasi naujutėlaičiais „Ford“, „Peugeot“ ir „VW“ tarnybiniais automobiliais, kurie, kaip teigiama, yra tarsi mini komisariatai, pritaikyti pareigūnui darbui, kur šie bebūtų. Pristatydamas naujus automobilius Klaipėdos VPK viršininkas Alfonas Motuzas prisiminė laikus, kai pareigūnams kartu su sulaikytaisiais teko stumti senutėles mašinas, o vietoj tepalo pilti saulėgrąžų aliejų.
Klaipėdos apskrities VPK viršininkas A.Motuzas
Klaipėdos apskrities VPK viršininkas A.Motuzas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Ketvirtadienio rytą nauji automobiliai buvo pašventinti vidiniame Klaipėdos VPK kieme, prie kurių išsirikiavę ceremonijoje dalyvavo ir pareigūnai.

Anot A.Motuzo, 19 naujų transporto priemonių – tai puiki injekcija į parko atnaujinimą. Automobiliai aprūpinti specialiomis priemonėmis, kurios reikalingos atvykus į įvykio vietą, gelbėjimo priemonėmis, kurių gali prireikti ekstremaliose situacijose gelbėjant asmenis, patekusius į bėdą. Sudarytos komfortiškos sąlygos pareigūnams, tiek forminti dokumentus, tiek vežti sulaikytus asmenis.

„Tai mini biurai ant ratų, mini policijos komisariatai“, – sakė A.Motuzas, prisimindamas, kokius automobilius buvo paveldėjusi tik pradėjusi nepriklausomybę atgavusios Lietuvos policija. Susenę automobiliai užgesdavo, tad juos tekdavo stumti, o būta atvejų, jog į pagalbą stodavo ir patys sulaikytieji.

„Pamenu laikus, kai vietoj tepalo pildavome saulėgrąžų aliejų“, – su šypsena neįtikėtinais prisiminimais dalijosi A.Motuzas, palinkėjęs pareigūnams saugoti transporto priemones, kurios pritaikytos šiuolaikiniam darbui.

19 automobilių jau padalinta įvairiems padaliniams – 13 specialių transporto priemonių skirta reagavimo padaliniams, kurie vyksta į įvairius įvykius, du „Peugeot“ atiteko kriminalistinių tyrimų tarnybos pareigūnams, keturi bus naudojami įtariamų asmenų konvojavimui. Automobiliais naudosis ne tik Klaipėdos, bet ir apskrities komisariatų pareigūnai.

Atsisveikino su senomis mašinomis

Naujus automobilius gavęs komisariatas atsisveikino su dešimt metų skaičiavusiais „Fiat Ducato“ ir kitais automobiliais. Pasak A.Motuzo, pastarieji automobiliai turėjo šešias sulaikymo vietas, tad vairuotojas privalėjo turėti D kategorijos vairuotojo pažymėjimą. Naujuosiuose automobiliuose yra keturios sulaikymo vietos ir pakanka B kategorijos, tad prie vairo bus lengviau paskirti vairuojantį pareigūną.

„Reagavimui naudodavome lengvąsias transporto priemones „Mitsubishi“ visureigius, „Skoda“ lengvuosius automobiliai, jie nebuvo labai praktiški sulaikymo metu, kuomet daugiau įtariamųjų sulaikoma, pristatant asmenis, kurie neblaivūs. Lengvasis automobilis ne visada tinkamai pritaikytas, nors pirkdami turėjome reikalavimus, kad galinės vietos būtų praktiškesnės, nebuvo įprastos, iš plastiko pagamintos sėdynės, kad būtų lengviau dezimfekuoti, nuvalyti“, – pasakojo viršininkas.

Pasak jo, šiuo metu Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai automobiliais aprūpinti pakankamai, jų pakanka tiek kinologams, tiek specializuotiems padailiniams. Atnaujinti norėtųsi nebent vieną kitą specialią transporto priemonę.

Specialia įranga, vaizdo stebėjimo kameromis, atitvėrimais, prieigomis prie duomenų bazių ir pan., aprūpinti automobiliai, pasak A.Mozuto, dėl įdiegtos įrangos neretai kainuoja apie dukart brangiau nei įprastas bazine įranga aprūpintas automobilis.

Tereikia sekundės

Naujas transporto priemones pašventino policijos kapelionas Vilius Viktoravičius.

„Visi vairuodami žinome, kad vairuojant užtenka sekundės dalies, kad pamatytum kliūtį, paspaustum pedalą, tad prašykim Dievulio, kad duotų tą sekundę, kad teisingai sureaguotume, išsaugotume ir savo saugumą, ir transporto priemonę", – linkėjo V.Viktoravičius, pašventinęs 19 transporto priemonių ir kiekvienam pareigūnui paspaudęs ranką.

VIDEO: Klaipėdoje pašventinti nauji policijos automobiliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius