-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki dažniausiai „pamirštami“ patarimai apie alkoholį ir vairavimą

Pateikiame penkis patarimus, kurių verta nepamiršti vartojant alkoholį.
penki patarimai
penki patarimai

1. Būkite atsargūs „kitą“ rytą

Didelė tikimybė, kad kitą rytą po išgertuvių alkoholio kiekis kraujyje vis dar gali viršyti nustatytas leistinas  normas, nors po vakarėlio gali būti praėję nemažai valandų.

Miegas, kava ar šaltas dušas ištiesų neišblaivina. Vienintelis faktorius, padedantis atsikratyti alkoholio poveikio, yra laikas.

2. Vairavimas išgėrus – nepateisinamas

„Aš galiu išgerti vieną, nieko tokio“, – ar dažnai tenka tai girdėti?

Alkoholis pablogina absoliučiai visų žmonių gebėjimą vairuoti. Jis suteikia perdėto pasitikėjimo savo jėgomis, silpnina reakciją ir atstumo bei greičio suvokimą.

„Paprasčiausiai važiuosiu keliu tiesiai, nieko sudėtingo“, – tenka girdėti ir tokį savęs nuraminimą. Tyrimai rodo, kad dauguma girtų vairuotojų sukeltų avarijų įvyksta nuvažiavus ne daugiau kaip 4 km nuo pradinio kelionės taško.

Taip pat atminkite, kad alkoholio vartojimas yra sunkinanti bet kokio nusikaltimo, taip pat ir sukelto autoįvykio, aplinkybė.

3. Jei planuojate gerti, suplanuokite ir savo kelionę namo

Susitarkite su kitu vairuojančiu asmeniu, kuris tikrai išliks blaivus arba atvyks Jūsų parvežti, užsirašykite autobuso grafiką, įsiveskite taksi numerį prieš vakarėlį, o ne po jo.

Britų atlikti tyrimai rodo, jog net 37 proc. išgėrusių vairuotojų sėda prie vairo pasiteisindami aukštomis taksi paslaugų kainomis. Bet ar galima lyginti prarastos gyvybės, neįgalumo ar, sėkmės atveju, visiškai sudaužyto automobilio kaštus su išlaidomis taksi?

4. Niekada nesiūlykite alkoholio tiems, kas planuoja sėsti prie vairo

Net jei nevairuojate patys, laikydamiesi šio patarimo galite sumažinti girtų vairuotojų sukeltų avarijų ir jų aukų skaičių visoje Lietuvoje.

5. Niekada nesėskite į automobilį, kurio vairuotojas išgėręs

Tai gali padėti  ir pačiam vairuotojui atsisakyti nesaugios kelionės. Nepamirškite, kad vidutiniškai Lietuvoje beveik kasdien įvyksta autoįvykis, sukeltas neblaivaus vairuotojo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius