-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savaitę eismo įvykiuose sužeistas 91 žmogus, 2 žuvo

Lietuvos kelių policijos tarnyba pranešime informuoja, kad gruodžio pirmąją savaitę (1–7 dienomis), šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 79 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 2 eismo dalyviai: 60-ties ir 68-erių metų dviračių vairuotojai, abu vyrai.
Rytinis reidas Vilniaus vakariniame aplinkelyje
Rytinis reidas Vilniaus vakariniame aplinkelyje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sužeistas 91 žmogus, iš jų – 16 nepilnamečių. Tarp nukentėjusiųjų – 22 pėstieji, kurie į įvykius pateko pėsčiųjų perėjose.

Neblaivus vairuotojas, pirminiais duomenimis, dalyvavo 1 eismo įvykyje: sužeistas 1 žmogus (vairuotojas).

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 9 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo 3 mažiau, sužeista 6 daugiau.

Per savaitę policijos pareigūnai užfiksavo 4 059 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Pirminiais duomenimis, pradėti 87 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais iki gruodžio 8 d. Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 183 žmonės, t.y. 10, arba 5,8 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia įvykiuose žuvo vairuotojų – 74 (iš jų 10 motociklų vairuotojų) ir pėsčiųjų – 62 (36 iš jų žuvo tamsiuoju paros metu), taip pat 33 keleiviai ir 14 dviračių vairuotojų (5 – tamsiuoju paros metu).

Lietuvos kelių policijos tarnyba vairuotojų prašo atsižvelgus į važiavimo ir oro sąlygas, vietovės reljefą, kelio būklę, eismo intensyvumą, važiuoti tik saugiu greičiu bei laikytis saugaus atstumo iki kitų važiuojančių transporto priemonių. Lenkiant ar kitaip manevruojant iš anksto įsitikinti, ar nebus kliudoma kitiems eismo dalyviams. Taip pat iš anksto lėtinti važiavimo greitį prieš pėsčiųjų perėjas, sankryžas, paisyti kelio ženklų reikalavimų, šviesoforo signalų. Prašoma būti ypač atidiems ir atsargiems išvažiuojant iš šalutinio kelio, sukant į kairę, važiuojant per miškingas vietoves, ant tiltų, viadukų.

Policija taip pat prašo pėsčiųjų, dviračių vairuotojų, vadeliotojų dėvėti atšvaitus ar kitus šviesą atspindinčius elementus, į važiuojamąją kelio dalį žengti tik visiškai įsitikinus savo saugumu,įvertintus atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį. Dviračių vairuotojams prašoma važiuoti kuo arčiau dešiniojo važiuojamosios kelio dalies krašto; sukant į kairę, išvažiuojant iš šalutinio kelio įsitikinti, ar esate saugūs; prieš posūkį į kairę ar į dešinę, ar sustojant parodyti įspėjamąjį signalą ranka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius