Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šiauliuose – modernus greičio matuoklis, kurį pareigūnai naudos ne tik viršytam greičiui fiksuoti

Šiaulių apskrities policijos pareigūnai į darbą pasitelkė nešiojamą itin modernų lazerinį greičio matuoklį. Naujas įrenginys gali fiksuoti ir artėjančius, ir tolstančius greičio viršytojus, o kiekvieno greičio viršijimo atveju automatiškai įsijungia filmavimo funkcija.
Šiaulių policininkai naudos ypač modernų greičio matuoklį
Šiaulių policininkai naudos ypač modernų greičio matuoklį / Šiaulių Kelių policijos tarnybos nuotr.

Vladimiras Lesiukas, Šiaulių Kelių policijos tarnybos Kelių patrulių kuopos viršininkas, pasakoja, kad „Laser Cam 4“ prietaisas leidžia aiškiai ir užfiksuoti greičio viršijimo faktą, ir nufilmuoti, koks automobilis nusižengė Kelių eismo taisyklėms (KET), jo valstybinius numerius, pažeidimo vietą.

VIDEO: Šiaulių policininkai demonstruoja, kaip veikia naujasis greičio matuoklis

Greičio matuoklis fiksuoja tiek atvažiuojančių, tiek nuvažiuojančių automobilių greitį. Pareigūnas akcentuoja ir tai, kad įrenginys tinkamas naudoti aiškinantis kitus KET pažeidimus: pvz.: kalbėjimą mobiliuoju telefonu vairuojant ar saugos diržų naudojimą.

Anot V.Lesiuko, šis matuoklis bus naudojamas viešo ir neviešo patruliavimo metu. Pabrėžiama ir tai, kad greičio viršijimo ar kito KET pažeidimo faktą užfiksavusiems pareigūnams nėra būtina stabdyti vairuotojų. Jie protokolus gali gauti vėliau.

Šis greičio matuoklis Lietuvoje dar naujovė. Neseniai jį naudoti pradėjo ir Lietuvos Kelių policijos tarnyba. Estijos policija tokius greičio matuoklius naudoja nuo 2014 metų.

„Kiekviena naujovė, moderni technika skatina pareigūnų darbo našumą, padeda taupyti laiką“, – sako V.Lesiukas.

Lazerinį greičio matuoklį Šiaulių policijos pareigūnams nupirkusi miesto savivaldybė ne pirmą kartą prisideda prie eismo situacijos apskrityje gerinimo. Pernai savivaldybė nupirko policijos automobilyje sumontuotą matuoklį, kuriuo jau spėta užfiksuoti apie 7 tūkst. greičio viršytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius