Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiauliuose vairuotojai puolė į paniką – pareigūnas „šaudė“ greitį nuo geležinkelio viaduko

Ar normalu, kad neuniformuotas policijos pareigūnas stovi ant viaduko ir matuoja po juo važiuojančių automobilių greitį? Kas žino, ant kokio stogo dar galima tikėtis policininko? Tokie klausimai užplūdo redakciją po Šiauliuose vykdytos greičio matavimo akcijos.
Šiaulių viadukas
Šiaulių geležinkelio viadukas. Grupės "Pagalva vairuotojams Šiauliuose" nuotr.

„Ką blogo padarė šis pareigūnas, kad jį ten užkėlė“, – baisėjosi vienas vairuotojų, pamatęs ant viaduko stovintį pareigūną su „fenu“ ir matuojantį transporto priemonių greitį.

Pareigūnas iš tiesų buvo įsitaisęs ant geležinkelio viaduko virš Serbentų gatvės. Jis su greičio matuokliu įsitaisė ant viaduko įrengtoje terasoje, o ne ant bėgių.

Kitas vairuotojas išdėstė dar daugiau klausimų ir teisinių samprotavimų: „Panašu, kad Šiaulių policijos pareigūnai dėl didesnio pažeidėjų skaičiaus pasiryžę viskam. Netgi rizikuoti savo sveikata.

Bando sekti kolegų iš Kauno pavyzdžiu, naujausią greičio matavimo įrangą jie sugalvojo pastatyti ant geležinkelio viaduko.

Jiems visiškai nesvarbu, kad pėstiesiems draudžiama būti ant geležinkelio viadukų. Tikriausiai nesvarbu ir tai, kad pro šalį dideliu greičiu lekia traukiniai. Įdomu, ar AB „Lietuvos geležinkeliai“ suteikė teisę policijai matuoti greitį nuo geležinkelio viaduko? Ar taip nėra pažeidžiami įstatymai?“

Šiaulių AVPK atstovė spaudai į tokius vairuotojų nuogąstavimus atkirto šmaikščiai: „Taip, tai policijos pareigūnas, vykdydamas neviešą patruliavimą, fiksuoja transporto priemonių greitį. Ant viaduko dirbti jam tikrai saugu, o štai vairuojant naudotis mobiliuoju telefonu (fotografuoti) – tikrai nesaugu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius