Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sostinėje – nauji šviesoforai, vairuotojai perspėjami dėl galimų laikinų sutrikimų

Vilniaus Žirmūnų bei Kalvarijų gatvės taps saugesnės. Šį savaitgalį savivaldybė ketina įjungti naujus šviesoforus ties Žirmūnų g. 67, Žirmūnų g. 87 bei Kalvarijų g. 294 esančiais pastatais. Planuojama, kad įrengus apsaugotus kairiuosius posūkius Žirmūnų g. sankryžoje bei įjungus šviesoforus nereguliuojamose Žirmūnų ir Kalvarijų g. pėsčiųjų perėjose, visi eismo dalyviai bus saugesni.
Nauji šviesoforai
Nauji šviesoforai / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Per 2014–2016 m. sankryžoje ties pastatu, esančiu Žirmūnų g. 67, taip pat nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose ties pastatais, esančiais Žirmūnų g. 87 ir Kalvarijų g. 294, buvo užfiksuoti 7 eismo įvykiai, kurių metu sužeisti 9 žmonės. Dėl besivystančių aplinkinių teritorijų ir atsirandančių naujų traukos objektų, čia didėja pėsčiųjų, dviratininkų bei motorinio transporto priemonių srautai, todėl minėtose vietose įrengus šviesoforų reguliavimą ir valdymą, eismo dalyviai bus saugesni“, – teigia Vaidotas Meškauskas, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Bendrųjų reikalų departamento vadovas, vykdantis direktoriaus funkcijas.

Tinkamą transporto srautų reguliavimą užtikrins išmanieji eismo srautų jutikliai, pėsčiųjų ir dviratininkų patogumui įrengti atskiri šviesoforai bei sensoriniai mygtukai, o silpnaregiams kirsti gatvę padės specialūs garsiniai signalai, kurių garso lygis reguliuojamas automatiškai prisitaikant prie aplinkos triukšmo.

Sauliaus Žiūros nuotr./Nauji šviesoforai
Sauliaus Žiūros nuotr./Nauji šviesoforai

Eismo situacija Žirmūnų ir Kalvarijų gatvėse bus stebima naujai įrengtomis visą parą veikiančiomis vaizdo stebėjimo kameromis. Ties pėsčiųjų perėja taip pat įrengti specialūs greičio fiksavimo įrenginiai, kurie informaciją apie leistino greičio pažeidimus operatyviai perduos eismo reguliavimo įrangai, o tai leis artimiausiame šviesofore trumpam įjungti raudoną signalą, jog būtų užtikrinti saugaus leistino greičio rodikliai.

Planuojama, kad įrengimo darbai bus užbaigti ir šviesoforai įjungti jau šį savaitgalį, sausio 20–21 dienomis. Eismo reguliavimo programos jau yra paruoštos bei išbandytos, o šviesoforų valdymo derinimo darbai bus atliekami iki sausio 26 d.

Savivaldybės išplatintame pranešime žiniasklaidai pabrėžiama, kad jie vyks ne piko metu.

Akcentuojama, kad naujai įrengtos eismo reguliavimo įrangos paleidimo, derinimo ir kalibravimo metu galimas laikinas šviesoforų išjungimas arba perjungimas į mirksėjimo režimą. Eismo saugumą sankryžoje darbų vykdymo metu užtikrins eismo reguliuotojai, esant poreikiui – ir policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius