Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sunkvežimio vairuotojas iškėlė klausimą: ar pažeidėjų policija gali tykoti bet kur?

Vykdamas keliu Aristava–Kėdainiai–Cinkiškis (K-229), sunkvežimio vairuotojas pastebėjo nežymėtą policijos automobilį, stovintį tiesiog sankryžoje. Anot jo, sukantiems iš šalutinio kelio buvo keblu apvažiuoti pareigūnų „Volkswagen Caddy“. Ar pažeidėjų tykoti policininkai gali bet kur?
Nežymėtas policijos pareigūnų automobilis
Nežymėtas policijos pareigūnų automobilis / 15min skaitytojo nuotr.

„Rugpjūčio 16 dienos rytą tarp Ciniškių ir Josvainių, 229-ojo kelio ir Eglių gatvės sankryžoje pastebėjome nežymėtą policijos „VW Caddy“ automobilį. Jis stovėjo sankryžoje be avarinių šviesų signalizacijos. Kiek jie laiko ten stovėjo, nežinia, bet per raciją girdėjome vairuotojų diskusijas apie tai, kaip netvarkingai sustojo pareigūnai.

Iš toli matėme, kad iš šalutinio kelio išvažiuojantis automobilis turėjo keblumų išsukti per užstatytą pareigūnų „VW Caddy“. Todėl nusprendėme nufilmuoti daromą pažeidimą“, – informavo vaizdo įrašą 15min atsiuntęs sunkvežimio vairuotojas.

VIDEO: Užfiksuotas ant sankryžos stovintis nežymėtas policijos pareigūnų automobilis

Vyras retoriškai teiravosi, ar normalu, jog policininkai jaučiasi nebaudžiami?

Kauno apskrities policija patvirtino, jog vaizdo įraše regima transporto priemonė – nežymėtas tarnybinis automobilis, kuriuo atliekama eismo priežiūros kontrolės funkcija – matuojamas transporto priemonių greitis.

„Šiuo atveju buvo atliekama eismo priežiūros funkcija. Kelkraščiai šiame kelio ruože yra siauri, tačiau automobilis buvo pastatytas saugiau – taip, kad eismo dalyviams nekeltų pavojaus ir netrukdytų eismui. Kelių eismo taisyklių pažeidimo nėra, kadangi vykdyta eismo priežiūros funkcija“, – paaiškino Kauno apskrities policijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius